USTAVNI SUD ODBACIO OPTUŽBE NA RAČUN DKP

Уставни суд одбацио је нападе на ДКП. Савезни уставни суд уважио је жалбу  Немачке комунистичке партије због забране учешћа на изборима за Бундестаг који ће бити одржани у септембру и покушаја буржоазије да ДКП  лиши  статуса политичке партије.

Патрик Кобел, председник ДКП -а, поводом тога рекао је следеће: „Савезни уставни суд одбацио је  покушај да се бирократским средствима угрози постојање Немачке комунистичке партије (ДКП) и забрани јој наступ на изборима за Бундестаг. Образложење пресуде је шамар за савезног изборног комесара и такође потврђује да је ДКП активна политичка партија, на пример, позива се на скуп ДКП-а поводом 80-годишњице напада на Совјетски Савез. Ова одлука није само резултат наше правне и политичке аргументације, већ је пре свега резултат велике националне и међународне солидарности коју смо добили и она је  премашила сва наша очекивања. Више од 50 комунистичких и радничких партија, Светски савет за мир, Светска федерација демократске омладине и многе прогресивне организације показале су солидарност с нама. Ово је била велика демонстрација интернационализма. Свуда је овај покушај реакционарних снага објављен у јавности. Посланици сестринских партија искористили су Европски парламент да подрже ДКП. Поносни смо што смо део ове интернационалистичке заједнице. Од срца вам захваљујемо! Овај пример показује колико је солидарност важна и шта може постићи. За нас су ова солидарност и успех мандат да свим снагама уђемо у предизборну кампању, да се боримо за своје политичке садржаје и за јачање ДКП – сада више него икад.

 Победа ДКП -а је такође мала етапна победа у борби против укидања демократских права, против реакционарног реструктурирања државе – против тога морамо да се боримо заједно.

Живео пролетерски интернационализам! ”