SUBNOR DODELIO MEDALJU ČETNIKU

Predstavnici SUBNOR-a uručili su predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću medalju borca, i tom prilikom istakli “da je upravo predsednik Vučić dolaskom na vlast uveo promene u zemlji i povratak putu antifašizma, oslobodilačkoj i nadasve pobedničkoj tradiciji srpskog naroda”.
Najoštrije osuđujemo izdajničko rukovodstvo SUBNORA Srbije koje je dodelilo medalju Borca čoveku koji gaji neskrivenu mržnju prema Narodnooslobodilačkoj borbi i Maršalu Titu a kad god mora spomenuti ove istinske pobednike u Drugom svetskom ratu zapadne mu kost u grlu.
Odluka da se Vučiću uruči medalja je skandalozna pošto se radi o čoveku koji je baštinik poraženih četničkih snaga iz Drugog svetskog rata koje su se otvoreno stavile na raspolaganje fašističkom okupatoru počinivši pri tome neviđene zločine nad srpskim stanovništvom i drugim narodima Jugoslavije.
Ovim činom se SUBNOR Srbije svrstao na stranu poraženih kvislinških snaga iz Drugog svetskog rata.. Ovim činom SUBNOR Srbije je pljunuo na sve one koji su dali svoj život za oslobođenje zemlje od fašističkog agresora.
Nažalost, kako je svake godine sve manje učesnika NOB-a ili su u godinama kada ne mogu aktivno da se angažuju u SUBNOR-u, to su iskoristili poltroni i sledbenici četničkog pokreta da se infiltriraju u ovu nekada čestitu organizaciju.
Aleksandar Vučić je više puta naglasio da mu je idol i politički uzor Milan Stojadinović, koji je bio sklon finansijskim mahinacijama i blizak Trećem Rajhu.
Aleksandar Vučić nikada nije posetio Kuću Cveća ( možda kao Titov pionir) a sa svojim političkim ocem Vojislavom Šešeljem nosio je glogov kolac na Maršalov grob. Zato i njegov začuđen pogled kada mu se u ruci našla medalja sa zvezdom petokrakom.
Njegova antifašistička borba nisu slavne bitke partizanskih jedinica već “operacija” Halijard kojom su četnici pokušali da speru ljagu sa svoje četvorogodišnje saradnje sa okupatorom po savetu američkog pukovnika Roberta Makdauela. Tokom pripremanja operacije Halijard u štabu Draže Mihailovića u Preljinama, pored Makdauela prisutan je bio i nemački potpukovnik austrijskog porekla, Nojbaherov opunomoćenik Hans Šterker sa kojim su se dogovorili da nemačka avijacija ne bombarduje mesto prihvata američkih pilota.
Podsećamo da je od kontrarevolucije do danas rehabilitovano preko 2000 izdajnika iz četničkih redova a neki od njih su bili veliki krvnici poput Milorada Vukojičića- popa Mace koga je čak i SPC proglasila za sveca.
Nismo čuli da se SUBNOR  bunio zbog rehabilitacija ratnih zločinaca ili promena naziva ulica. Kao poslednja u nizu ( za vreme vladavine Aleksandra Vučića ) je i promena naziva ulice Dimitrija Koturovića ( španski borac i antifašista ) u Beogradu, a poneće ime teroriste Puniše Račića.
Moramo da naglasimo da je tokom agresije NATO-A na SR Jugoslaviju, dok je njegova generacija ginula na Košarama i Paštiku, Aleksandar Vučić kao ministar informisanja sređivao stan koji je bez dana radnog staža dobio od države.
Takođe, po dolasku na vlast smanjo je subvencije borcima za komunalije sa 50 na 30 odsto.
Upozoravamo SUBNOR da se vrate pravim vrednostima i da postupaju po Statutu i Programu svoje organizacije a ne po ličnim poltronskim i antipartizanskim motivima.