SOCIJALISTI, NE BLATITE TITOVO IME

Prenosimo tekst Saveza antifašista Srbije.
Pokušaj Socijalističke partije Srbije i njenog lidera Ivice Dačića da u svoje politikanstvo i predizbornu kampanju uvuku ime Josipa Broza Tita i tako prevare birače, naročito mlade ljude koji ne pamte ni Tita ni Jugoslaviju, predstavlja primer političke krađe kojoj će se Savez antifašista Srbije odlučno suprostaviti.
Neverovatno je da partija koja je najzaslužnija što je Titovo ime izbrisano sa ulica, trgova, gradova, škola, koja ga je proterala iz celokupnog javnog prostora i kolektivnog sećanja i koja je, sve namigujući, omogućila rehabilitaciju četništva i njihove parole da je Tito ,, najveći neprijatelj srpskog naroda”, sada pokušava da se zakiti njegovim dostignućima.
To što ste vi, gospodo, uspeli da nekim koristima privučete Titovog potomka kafedžiju ne daje vam ni pravo ni mogućnost da jašete na njegovom imenu jer je ono suviše veliko za vas.
Vreme vladavine vašeg osnivača Slobodana Miloševića i njegovih radikalskih saradnika, čije ideje vi i vaši koalicioni partneri i danas ljubomorno čuvate i ostvarujete, ostaće upamćeno kao vreme razaranja svega onog što je stvoreno u Titovo doba.
Vaša politika uništila je jednu uglednu državu, unesrećila milione ljudi, nanela Srbiji i drugima nemerljive materijalne štete i postavila svetski rekord u inflaciji.
Za Tita je najveća vrednost bila bratstvo i jedinstvo naroda, a vaš aktuelni lider, takmičeći se sa ultranacionalistima iz drugih stranaka, koristi svaku priliku da kaže nešto ružno na račun susednih naroda i država. On će ostati zapamćen kao jedini ministar spoljnih poslova koji misli da je njegova dužnost svađanje sa drugima a ne izgradnja uzajamnog razumevanja i poštovanja.
Za Tita su nacionalne manjine bile most prijateljstva i saradnje sa drugim državama, a vi, vaš lider i stranke sa kojima sarađujete gledate na Srbe u susednim državama kao na Sudetske Nemce i kao sredstvo za teritorijalne aspiracije i agresiju.
U tom naopakom poslu vi ste se udružili sa klerofašističkim Demokratskim frontom u Crnoj Gori i njegovim duhovnim vođom Amfilohijem Radovićem, koji kaže da je ,,bolje podići spomenik Musoliniju nego Titu”.
Eto, to je pravo lice vaše , kako kažete, patriotske, nacional (ističke) socijalističke partije.
Zbog svega ovog, nastavite vi da veličate i slavite Slobodana Miloševića, a Tita ostavite na miru.