SLAVA BESMRTNIM HEROJIMA

 

Na današnji dan, 29. septembra 1991. godine, braneći svoje skladište ubojnih sredstava od Tuđmanovih ustaša i ostavši veran zakletvi koju je dao svojoj otadžbini Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji, herojski je poginuo major JNA Milan Tepić. On je tada skladištedigao u vazduh, čime je sprečio da 170 tona municije padne u ruke ustaša. Zajedno sa njim, ne želeći da napusti svog pretpostavljenog, poginuo je i vojnik Stojadin Mirković iz Gornjih Leskovica kod Valjeva. Ovim herojskim činom Milan Tepić i Stojadin Mirković stali su rame uz rame sa Sinđelićem i herojima sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana, Kadinjače, Vilića gumna, Ljubinog groba i svim ostalim znanim i neznanim junacima koji su život junački položili braneći svoj narod i otadžbinu.

Do kraja života bio je veran komunističkim idealima a u momemtu pogibije bio je član Saveza komunista pokreta za Jugoslaviju. Bio je častan oficir i častan komunista.

Za ovaj herojski podvig, majoru Milanu Tepiću je posthumno dodeljen orden Narodnog heroja, a kasarna Vojske Srbije u Jakovu nosi njegovo ime.

Neka je večna slava i hvala herojima Milanu Tepiću i Stojadinu Mirkoviću!

 

Izvršni sekretarijat CK

partije Komunisti Srbije