SEĆANJE NA ŽRTVE ČETNIČKE KAME

Dana 10.05.2022. godine delegacije Komunista Srbije i NKPJ položile su vence na grobove Darinke Radović i njene dve kćerke Radmile i Stanke, žrtve četničkih zlikovaca. Ovaj zločin dogodio se 10. maja 1943. godine u pitomom šumadijskom selu Rajkovcu, nadomak Topole. Četnički banditi izveli su tokom noći majku Darinku i njene dve kćerke Radmilu (20 godina) i Stanku (13 godina) i zaklali ih pred očima njihove majke, da bi ovaj krvavi pir završili klanjem Darinke. Do poslednjeg trenutka, majka heroj nije htela da oda ranjenog partizana koga je krila u pomoćnoj zgradi.
Nažalost, današnje buržoaske, pročetničke vlasti u Srbiji, svrstale su ove krvave zlikovce u antifašiste i izjednačile ih sa žrtvama koje su tako mučki i kukavički ubili. Za potrebe revizije istorije i guranja pod tepih ovog i mnogih drugih zločina koje su počinili četnici Draže Mihailovića, “demokratske i napredne” kontrarevolucionarne snage koriste razne kvazi istoričare i nepoštenu inteligenciju kako bi četnike svrstali u antifašiste. Kakvi su to antifašisti koji kolju narod, koji pred očima majke kolju decu jer se u njihovoj kući krio ranjeni borac protiv fašizma?
U selu Belosavci nalazi se osnovna škola koja još uvek nosi ime ” Sestre Radović”. Posetili smo školu i uz prisustvo ljubazne direktorke Slađane Mijović položili suzu ispod slike sestara Radović.
Komunisti Srbije nikada neće zaboraviti herojinu Darinku i njene dve kćeri, Radmilu i Stanku.
VEČNA SLAVA DARINKI, RADMILI I STANKI!
SF-SN