SASTANAK SA AMBASADOROM KUBE

Dana 10.12.2022. godine članovi Centralnog komiteta Komunista Srbije održali su sastanak sa ambasadorom republike Kube u Srbiji Gustavom Trista del Todom a povodom završetka njegovog mandata u našoj zemlji. Drug ambasador je na kraju svog mandata izrazio želju da se oprosti od članova CK Komunista Srbije. Prisutni su bili i supruga druga ambasadora dr. Mayra Reyes, predsednik Društva Srpsko-Kubanskog prijateljstva Sveto Dobrijević i Zorica Dobrijević Dabić.
Tokom sastanka ambasador nas je informisao o političkoj i ekonomskoj situaciji na Kubi, problemima sa kojima se suočava kubansko društvo u otklanjanju štete koju je prouzrokovao uragan Ian sa posebnim osvrtom na zločinačku blokadu koju SAD sprovode prema Kubi već više od šezdeset godina.
Sastanak je protekao u drugarskoj atmosferi a odlučeno je da se intenzivira saradnja sa Društvom srpsko Kubanskog prijateljstva.
Komunisti Srbije se dive KP Kube, Fidelu Kastru i njegovim drugovima koji su srušili kapitalizam, kao i sadašnjoj generaciji kubanskih komunista koji uspešno čuvaju tekovine kubanske revolucije uprkos svim kriminalnim aktivnostima imperijalističkih SAD koji više od šest decenija bezuspešno pokušavaju da sruše socijalizam na Kubi.