REVIZIJA ISTORIJSKIH DOGAĐAJA IZ PERIODA DRUGOG SVETSKOG RATA

Lako je napadati ratne zločince iz redova drugih naroda jer te činjenice niko neće osporavati dok sa druge strane u toku je rehabilitacija i veličanje ratnih zlikovaca iz sopstvenih redova. Kao primer nedavno je u Srbiji, rehabilitovan dokazani ratni zločinac Nikola Kalabić a pre njega još dve hiljade ratnih zločinaca na čelu sa komadantom izdajničkih četničkih snaga Dražom Mihailovićem.

Tvorca izreka ’’ Jevrejsko, ni malo ni veliko ne zaslužuje samilost’’, “ Molimo se bogu, da Hitler uništi crvenu neman“ Nikolaja Velimirovića, antinarodna vlast u Srbiji proglasilla je za sveca. Ovim činom obmanjuje se srpski narod i javnost. Ove izreke dokaz su da Nikolaj Velimirović nije nikakva sveta ličnost, već poštovalac lika i dela Adolfa Hitlera. U isto vreme Nikolaj Velimirović je bio duhovni otac Dimitrija Ljotića fašističkog ideologa i vođe srpskih fašista iz redova Srpskog dobrovoljačkog korpusa. Nad grobom izdajnika Dimitrija Ljotića, Nikolaj Velimirović je izvršio opelo nazvavši ga najvećim Srbinom i evropejcem. Zbog ovih činjenica, jasno je da je Srpska pravoslavna crkva napravila ogromnu grešku proglašavanjem ovakve ličnosti za sveca.

Nažalost, Srbija je danas sekularna država samo na papiru. Kao dokaz je zloupotreba Vojske Srbije u religiozne svrhe. Državni i vojni vrh iskoristili su i ujedno ponizili vojsku koja je učestvovala u ceremoniji prenošenja posmrtnih ostataka ovog nečoveka. Žalosna je da je Vojska Srbije upotrebljena kao kakva krstaška vojska da drži stražu ispred truleži ovakve ličnosti.

Ističemo da je Nikolaj Velimirović, danas, uzor mnogim „velikosrbima“ a među njima i onima koji rukovode Srbijom posle 2000 godine.

Danas je Srbiju zapljusnuo veliki talas revizije istorije iz perioda Drugog svetskog rata koji u suštni sramoti srpski narod i obmanjuje javnost a naročito generacije koje dolaze. Obmanom i lažima, veličanjem saradnika okupatora prećutkuje se istina ko su bili jedini, pravi borci protiv fašizma.

Svedoci smo da se istinskim borcima protiv fašizma oduzimaju nazivi ulica a da se ista preimenuju na one koji to nikako nisu bili.

Nažalost, danas je na vlasti grupa ljudi, sledbenika i potomaka saradnika okupatora bez ikakvog morala koja samo ponižava srpski narod.

Samo istina i istina može da pomire srpski narod, nikako laži i obmane.

Jedina istina je da su istinski i jedini borci protiv fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu na teritoriji Jugoslavije a samim tim i u Srbiji, bili pripadnici Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije na čelu sa Josipom Brozom Titom i Komunističkom partijom Jugoslavije.

Podsećamo na čuvenu rečenicu Josipa Broza Tita: „ Sve ovo što smo postigli u Narodnooslobodilačkoj borbi, nismo mogli postići bez srpskog naroda“.