REFERENDUM JE FARSA

Na predstojećem referendumu, 16. januara 2022. godine, građani Republike Srbije trebaju da se izjasne radi potvrđivanja  Akta o promeni  Usatava Republike Srbije. Promene se odnose na deo o pravosuđu a vlastodržci se pozivaju na „pravnu sigurnost građana“ i „ nezavisno“ sudstvo.

U pljačkaškom kapitalističkom sistemu kakav je u Srbiji od kontrarevolucije do danas, čitavo pravosuđe se nalazi u službi krupnog kapitala i u otvorenom sukobu sa malim čovekom, običnim građaninom. Sudovi su nenarodni, a sudije se biraju po principu poslušnosti a ne prema stručnosti.

Pored takvog nenarodnog sudstva svi oni koji su se obogatili pljačkajući tekovine socijalističke Jugoslavije postali su „ugledni biznismeni“ – tajkuni te su zajedno sa buržoaskim političarima zaštićeni od strane tog istog pravosuđa.

Čitav ovaj referendum je samo šminka kako bi se zadovoljili čelnici Četvrtog Rajha- Evropske Unije, dok stvarnih promena i nekakve nezavisnosti neće biti.

Apsolutno je jasno da će se potkupljene i „odane“ sudije i posle referenduma birati na aminovanje vladajuće buržoazije i da će nastaviti svoju antinarodnu politiku.

Samo u socijaliznu pravosuđe je nezavisno i u službi naroda. Samo u socijaliznu svaki čovek može da ostvari pravdu.