RADNI SASTANAK SA AMBASADOROM DNR KOREJE

Dana 13.10.2021. godine delegacija partije Komunisti Srbije imala je radni sastanak sa ambasadorom Demokratske Narodne Republike Koreje u Bukureštu, Ri Pjong Duom u svečanoj sali partije Komunisti Srbije.
Sastanak je protekao u prijatnoj i drugarskoj atmosferi, obe strane su istakle zadovoljstvo zbog ponovnog susreta starih drugova.
Ambasador Ri Pjong Du nas je upoznao sa situacijom na Korejskom poluostrvu i pritiscima koje DNR Koreja trpi od nove administracija SAD kao i sa njihovim viđenjem opšte političke situacije u svetu, sa posebnim osvrtom na propast američke imperijalističke politike u Avganistanu.
DNR Koreja ostaje čvrsto na putu socijalizma i otpora imperijalizmu oličenom u Sjedinjenim Američkim državama i nacijama satelitima.
Sa naše strane upoznali smo ambasadora sa teškom situacijom u našoj zemlji i uslovima pod kojima se bore članovi partije Komunisti Srbije.
Izražena je obostrana želja za produbljivanje saradnje između dve partije na svim nivoima. Shodno tome, ambasador je uputio poziv članovima partije Komunisti Srbije da se uskoro ponovo sretnemo u Bukureštu.
Ambasador je posebno istakao da u partiji Komunisti Srbije vidi najvernije sledbenike ideje marksizma i lenjinizma na ovim prostorima.
Na kraju ambasador Ri Pjong Du, preneo je pozdrave predsednika DNR Koreje Kim Džong Una i Centralnog komiteta Radničke partije Koreje članovima partije Komunisti Srbije.