PRVI SEKRETAR KP SSSR SERGEJ SKVORCOV POSETIO KOMUNISTE SRBIJE


Dana 24. 07. 2021. godine Sergej Skvorcov Prvi sekretar bratske Komunističke Partije Sovjetskog Saveza posetio je partiju Komunisti Srbije. U drugarskom i srdačnom razgovoru konstatovali smo identičnost principijelnih revolucionarnih marksističko-lenjinističkih stavova. U komunističkom pokretu Rusije, KP SSSR je najdoslednija revolucionarna partija. Kao što Komunisti Srbije  ne priznaju razbijanje SFRJ tako i KP SSSR ne priznaje razbijanje SSSR-a.Već više godina KP SSSR je kost u grlu ruskih kapitalističkih vlasti. Pre mnogo godina KP SSSR je predala potrebnih 500 potpis za registraciju partije ali državna antikomunistička birokratija to ne dozvoljava.

Drugovi iz KP SSSR ne prihvataju nikakav kompromis a kamoli saradnju sa ruskim vlastima. To je osnovni razlog zašto nisu registrovana partija. Rušenje kapitalizma i borba protiv buržoazije je njihov od osnivanja zacrtani cilj. Drug Sergej nas je detaljno upoznao sa društveno političkom situacijom u Rusiji. Naglasio je da je narod nezadovoljan teškom socijalnom situacijom navodeći da su plate u provinciji često ispod 200 dolara. Osvrnuo se i na epidemiju Kovida -19 gde je rusko zdravstvo palo na ispitu iako je predsednik Putin već tri puta proglasio pobedu nad virusom. Vakcinisano je oko 20 % populacije a u državnim institucijama oko 60 %. Veliko je nepoverenje u vakcine i zdravstvo.

Inače drug Skvorcov je izuzetno aktivan na međunarodnom planu i visoki je funkcioner u međunarodnom sindikalnom pokretu WFTU, koordinator je za bivše zemlje socijalizma. Dogovorili smo se da unapređujemo saradnju naše dve partije i da ostanemo dosledni na revolucionarnom marksističko-lenjinističkom putu.