PRVI DAN PROTESTA PROTIV ANTINARODNOG REŽIMA

Drakonske mere zahtevaju drakonske reakcije. U ovom stavu se može sažeti sve što se sinoć izdešavalo u Beogradu, a što će se nastaviti i danas, sve do kraja represivnog, antinarodnog i fašističkog režima Aleksandra Vučića.
Nakon iscrpljujućih meseci iživljavanja putem sprovođenja represivnih mera od strane apsolutističkog krvnika, nelegitimno izabranog predsednika Srbije, narodu je očigledno dozlogrdilo i to se jasno videlo sinoć. Organizovanje fudbalskih utakmica, osmišljeno tako da građani Srbije dobiju zabranu ulaska u sve zemlje regiona, kako bi ostali u što većem broju na dan izbora, bahaćenje u izbornoj noći prilikom slavljenja pobede na nelegitimnim, pokradenim izborima i najava ponovnog uvođenje policijskog časa su definitivno doveli ovu vlast pred svršen čin. Narod ih mrzi i to je više nego jasno, a ta netrpeljivost je sinoć eskalirala u vidu delimično spontanih protesta na ključnim tačkama u Beogradu. Delimično, jer je među narodom bilo puno ubačenih elemenata, uglavnom od strane desničarskih organizacija, koje se ne razlikuju mnogo od represivnog režima.
Prvo su nas sve zarazili, a sada bi da nas proglase krivima za bolest koju su nam oni doneli i preneli svojim bahaćenjem i sistematskim ugnjetavanjem i nipodaštavanjem radničke klase. Na predlog predsednika, doktor Kon, poznat po svojoj fleksibilnosti u izjavama i šarolikoj lepezi svakojake argumentacije kada treba braniti predsednikove sumanute odluke, je predložio ponovno uvođenje trodnevnog policijskog časa. Ponovo je, kao iz vedra neba, odjeknulo da će nas zatvarati kao stoku, ali je ovoga puta reakcija naroda bila munjevita. U roku od samo nekoliko sati, Beograd je bio blokiran od strane nekoliko desetina hiljada krajnje rezigniranih građana, među kojima su se našli i desničarski petokolonaši, pokušavajući da, po zadatku, preuzmu protest i isprovociraju incidente za koje bi narod snosio odgovornost.
Tako smo videli jednog od desničarski slobodnih strelaca, Srđana Noga kako nonšalantno ulazi u skupštinu, pored obezbeđenja i policije, što je kasnije predstavljeno kao nasilni upad u skupštinu, od strane desničarskih organizacija. Naravno, vlast i ova i ovakva opozicija su u suštini krajnja desnica, podeljena na gospodare i robove i nemamo ništa protiv da ratuju međusobno do istrebljenja, dokle god u to ne mešaju narod, partije i organizacije koje su uz narod. Cela Nogova predstava je imala za cilj da jasno pokaže prisustvo službi na protestu i zastraši sve umešane frakcije, jer je time stavljeno do znanja da su u stanju da svesno nameštaju spletke i manipulišu medijima i informacijama. Istim onim medijima koji su na najgori način gušeni i uzurpirani decenijama unazad.
Viđeno je i zapaljeno policijsko vozilo bez tablica, model koji je davno rashodovan u policiji, ali se nekako našlo na ulici da odradi svoju ulogu i opravda primenu brzih, represivnih mera od strane izuzetno batinaški raspoložene policije. Na dalje su viđene nemile scene razbijenih glava demonstranata, tone bačenih suzavaca, pa čak i konjički puk. Sve je delovalo kao jedna pokazna vežba za slučaj veće nužde, a danas već imamo informacije da pripadnici policije i žandarmerije iz cele Srbije masovno zauzimaju položaje u Beogradu. Navijačke grupe su spremne na gotovs i čeka se novi krvavi scenario.
Partija Komunisti Srbije apeluje na sve građane koji osećaju da je neminovna promena započela, da ostanu mirni i pribrani, te da ne odgovaraju na desničarske i navijačke provokacije, kojih će svakako biti. Cilj je da se zastraši radnička klasa i da se proglasi krivom za eventualni masakr, koji vrlo lako može da eskalira, posle čega nas čeka jedan od najgorih scenarija, a to je preuzimanje zemlje od strane nove garniture krvožednih desničara.
Treba izaći i zbiti redove. Trebamo čuvati jedni druge kao nešto najvrednije, jer nemamo, niti želimo taj luksuz da ljude posmatramo kao potrošnu robu. Nama je svaki radnik važan i u eventualnom sukobu ćemo dati sve od sebe da sačuvamo svakog pojedinca. Ovaj režim mora da padne, ali moramo biti oprezniji nego ikada, da nas ne proguta još gori kapitalistički mrak. Čuvajte jedni druge i držite se zajedno, budite zdravstveno odgovorni i ne nasedajte na provokacije. Nama je svaki život važan.
Ne treba birati manje zlo iz sistema, treba srušiti sistem koji to zlo pravi. Ovim pozivamo sve radnike, komuniste i levičare, kao i one koji podržavaju te ideje na ujedinjenje, sa ciljem stvaranja jedinstvene i snažne radničke partije.
SF/SN