POVAMPIRENE ČETNIČKE HORDE MARŠIRAJU BANJALUKOM

Tokom obeležavanja Dana Repulike Srpske 09.01.2022. godine iz usta pripadnika SAJ Republike Srpske čula se sramna pesma koju osuđuje svaki progresivan čovek. Pesma čiji je jedan od refrena  „ Srba ima kao lista, nema više komunista“, dovoljno govori o ovoj tužnoj formaciji Specijalnih antiterorističkih jedinica Republike Srpske koja bi trebalo da je u službi celokupnog naroda Republike Srpske a ne samo poraženih izdajničkih snaga iz Drugog svetskog rata.

Još jednom se dokazala tačna tvrdnja da su žandarmerijske i policijske snage u kapitalizmu, ništa drugo do psi čuvari buržoazije i nacionalista.

Podsećamo da su za vreme Drugog svetskog rata na prostoru Jugoslavije, a samim tim i Bosne i Hercegovine, borbu protiv fašista i domaćih izdajnika svih boja i nacionala vodile jedinice Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije koje je u borbu povela slavna Komunistička partija Jugoslavije. U borbi protiv komunista i partizana aktivno su učestvovali  i zdušno pomagali Nemačkom i Italijanskom fašističkom okupatoru četnici, ustaše i balisti pevajući pesme sličnog sadržaja kao danas „specijalci“ iz redova SAJ-a. Tokom Drugog svetskog rata u redovima NOV i POJ, naročito u Bosni i Hercegovini najviše je bilo boraca srpske nacionalnosti.

Raspirivanje nacionalizma i šovinizma, te revizija istorije najviše odgovara sadašnjim buržoaskim i antikomunističkim vladama u državicama nastalim na prostoru SFRJ. Milorad Dodik, bivši komunista a sadašnja „srbenda“ jedan je od niza političara i glasnogovornika koji na taj način opstaju na vlasti.

Ovoj ceremoniji, prisustvovali su i oni koji sebe smatraju ,,komunistima“ i potomcima komunista, lideri Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić i Pokreta socijalista Aleksandar Vulin koji su sve to mirno posmatrali. Još jednom su dokazali da su odavno izdali komunističku ideju a da se Tita i komunista sete samo uoči izbora.

Najoštrije osuđujemo sramno ponašanje pripadnika SAJ Republike Srpske i njihovih nalogodavaca.

 

Smrt fašizmu- sloboda narodu!