Последњи поздрав другу Слободану Јанковићу

Slobodan JankovićKS-znak3Са тугом и дубоким поштовањем опраштамо се од нашег друга Слободана Јанковића, првог председника Комуниста Србије. Друг Слободан је читавим својим животом доказао високе моралне, комунистичке и друштвене вредности. Својим интелектуалним ангажовањем као комуниста од ђачких дана у Савезу комуниста Југославије, па до смрти 15. октобра 2014. године дао је неизмерљив допринос афирмацији комунистичких и слободарских југословенских идеја. Као врсан познавалац друштвених проблема у којима се Србија већ деценијама налази од привременог пораза социјализма у Југославији, он је све своје стваралачке и радне способности ставио у функцију одбране тековина НОБ и социјалистичке револуције и позитивних достигнућа четрдесетпетогодишње социјалистичке изградње.

После повлачења са функције председника Комуниста Србије он је, иако нарушеног здравља, и даље наставио да даје немерљив допринос раду Комуниста Србије. Нарочито треба истаћи његове организаторске и креативне способности које су значајно доприносиле да Комунисти Србије држе корак са актуелним збивањима у Србији, на простору Југославије и у свету. Био је руководилац Групе за пропагандно – информативну делатност у партији и као креатор нашег сајта и извршни уредник часописа „Комунист“допринео је да се, упркос констатнтној медијској блокади, реч Комуниста Србије надалеко чује.

Прерани одлазак друга Слободана је велики ударац за партију Комунисти Србије и велики губитак за читав раднички и комунистички покрет у Србији и Југославији.

Нека је вечна слава и хвала другу Слободану Јанковићу!

КОМУНИСТИ СРБИЈЕ