POČELO SUĐENJE KOMUNISTIMA SRBIJE

U svetlu svih dogadja koji se smjenjuju velikom brzinom dešava se nešto što vlasti i mediji koji im služe sakrivaju od očiju javnosti. Brojne afere , rasprodaja zemlje i njenih prirodnih bogatstava su već više od tri decenije svakodnevna pojava u našem društvu. O tome se obično piše kad je već sve završeno i kad se već broje pare dobijene od provizije za izvršen prljavi posao, izdaje zemlje i naroda . U tom izdajničkom poduhvatu učestvuju zajedno aktuelna vlast i njen protiv teg opzicija . Jedni koji su ostali verni narodu i antifašizmu su komunisti u ovom društvu. To već uveliko počinje da smeta vlastima te su iskoristili jedan datum bitan za sve antifašiste i da Komuniste Srbije izvedu pred sud.Prigodom proslave Dana oslobođenja Beograda održan je veličanstven koncert sa nazivom Bez dileme antifašizam. Koncert je održan u velikoj sali Doma omladine u Beogradu u organizaciji Socijal demokratske partije . Izvodjači programa su bili Kic pop hir iz Crne Gore, Žarko Dančuo , Dado Topić i mnogi drugi naši poznati umetnici. Velika sala Doma omladine bila je pretesna da primi sve zainteresovane Beogradjane i njihove goste koji su želeli da pokažu kako je antifašistički i slobodarski duh još uvek jak u narodu.
Članovi partije Komunisti Srbije također su bili pozvani da prisustvuju koncertu od strane organizatora. Isto veče 20. oktobra jedna delegacija Partije Komunisti Srbije, koju su činili drugovi Predrag Jovanović i Dejan Jovanović, bila je na medjunarodnom kongresu komunističkih i radničkih partija u gradu Izmiru. Takodje isto veče 20. oktobra naš član drug Zlatoje Krčedinac bio je na svečanom prijemu u ambasadi Narodne republike Kube.
Ovo pišemo da bi čitaoci stekli uvid o tome koliko je jaka aktivnost naše partije.
Pred sam početak koncerta u Domu omladine aktivisti naše partije primetili su grupu od desetak mladjih ljudi koji su se približavali ulazu u Dom omladine noseći jedan transparent i pokušavajući da pridju što bliže ulazu. Prošli su neometano pored pridnika policije JRM ( jedinica Javni red i mir ) i popeli su se na plato ispred ulaza . Podigli su transparent na kome je pisalo: Josip Broz je ratni zločinac
Član naše partije je reagovao i strgnuo im transparent na dole. U tom trenutku bio je odgurnut od strane provokatora i pao niz stepenice. Provokatori su pokušali i da ga udare ali su tad reagovali drugi naši članovi i došlo je do sukoba izmedju dve strane. Sa jedne članovi Partije Komunisti Srbije a sa druge pripadnici neofašističke , ljotićevske organizacije.
Tek kad je došlo do direktnog sukoba umešala se policija koja je mogla sve to da spreči zaustavljanjem provokatora, jer su po rečima jednog prisutnog inspektora policije imali i dojavu da će se provokatori pojaviti.
Razvoj događaja bio je sledeći.
Uzeti su podaci od aktera dogadjaja i članovi naše partije su mirno ušli na koncert.
Dva meseca posle toga član naše partije, drug Dragan Ivić dobio je poziv od prekršajnog suda u Beogradu da se kao okrivljeni pojavi 31. 01. 2024. godine.
Na teret mu se stavlja nasilničko ponašanje i učešće u tuči.
Kako se vidi iz svega navedenog vlasti u Srbiji štite pripadnike neofašističkih organizacija koje su inače zakonom zabranjene u našoj zemlji i pokušava da krivicu prebaci na komuniste . Nije prvi put da su komunisti u Srbiji izloženi represiji od strane kapitalističkih vlasti u Srbiji. Srpske neokolonijalne vlasti pokušavaju da na svaki način suzbiju delovanje Partije Komunisti Srbije.
Možemo im samo poručiti da ni mnogo jači od njih to nisu uspeli pa tako neće ni oni . Komunisti Srbije ostaju na prvoj liniji borbe protiv kapitalizma i nema odstupanja!
Izvršni sekreterijat Partije Komunisti Srbije.