NOVO ORUŽJE SEVERNE KOREJE

Dana 24. 08. 2019. godine Maršal Republike Kim Đžon UN nadgledao je testiranje novog ” Super velikog višecevnog raketnog bacača ” izvestila je severnokorejska agencija KCNA. Testiranje je bilo izuzetno uspešno a Maršal Republike ( drugi po visini čin u Armiji DNR Koreje ) Kim Đžon Un izjavio je da je novi raketni bacač zaista sjajno oružje i da DNR Koreja mora da pojača razvoj strateškog i taktičkog oružja da bi se odlučno osujetile  vojne pretnje i pritisci neprijateljskih snaga. Drug Kim je takođe naglasio da mladi naučnici iz oblasti odbrane predstavljaju neprocenjivo blago koji se ne mogu zameniti ni za šta.

Južnokorejski mediji su objavili da je Severna Koreja ispalila dve balističke rakete srednjeg dometa i da su one letele 380 kilometara na maksimalnoj visini od 97 kilometara.To je bila sedma severnokorejsska proba oružja u poslednjih mesec dana.

Bratska Radnička Partija DNR Koreje zadivila je ceo svet razvojem svojih oružanih snaga u kojoj svaki oficir ima rešeno stambeno pitanje u državi bez kriminala, droge, prostitucije, korupcije, rijaliti programa i sa besplatnim školstvom i zdravstvenom zaštitom.