KOMUNISTI SRBIJE U VRANIĆU

Dana 20.12.2019. godine aktivisti partije Komunisti Srbije odali su počast žrtvama masakra nad nedužnim civilima koje su počinili četnici Draže Mihailovića u noći 20/21. decembra 1943.godine.
Masakr u Vraniću je bilo masovno ubistvo 67 civila koje su krvnički ubili pripadnici Prvog bataljona Posavske brigade Avalskog korpusa JVuO.Nakon jačanja partizanskog pokreta sredinom 1943. godine i niza oštrih kritika koje je Draža Mihailović uputio Avalskom korpusu naredio je da se preduzmu radikalne mere,a sve posle pismenog sporazuma četnika sa Nemcima o slobodi delovanja,uz asistenciju šefa Gestapoa Sajdla.Pod komandom zločinca Spasoja Drenjanina-Zeke i saradnika iz Vranića,četnici su sastavili spisak porodica čiji su članovi osumnjičeni za saradnju sa partizanima.Tokom krvavog pira zločinaca tzv.”Ravnogorskog pokreta otpora” ubijeno je na krajnje svirep način 68 nedužnih duša,računajući i četnika Boška Joksića koji je odbio da učestvuje u masakru,od toga broja 15 su bila deca mlađa od 17 godina,35 je bilo ženskog pola a 7 starijih od 60 godina.Jednogodišnji Ljubomir Pantić ubijen je u kolevci.Ti koji su nosili kokardu i kleli se u boga zaklali su i vranićkog paroha Boru Gavrilovića.Tri osobe Zorka Đoinčević,Dušan Đorić i osmogodišnja Darinka Ilić,iako teško ranjeni,preživeli su pokolj i kasnije svedočili na suđenju počiniocima,i naredbodavcu Draži Mihailoviću.
Uprkos svemu buržoaske,navodno “demokratske” vlasti rehabilitovale su ratnog zločinca Dražu i oko 2000 zlikovaca dokazanih saradnika okupatora.Sadašnja pročetnička vlast nije našla za shodno da oda počast ovim nevinim žrtvama.
SMRT FAŠIZMU-SLOBODA NARODU