KOMUNISTI SRBIJE OBELEŽILI DAN USTANKA NARODA REPUBLIKE SRBIJE

Dana 07. jula 2022. godine delegacija partije Komunisti Srbije položila je venac na spomenik Žikici Jovanoviću Špancu u Beloj Crkvi. U organizaciji opštine Krupanj i SUBNOR -a Republike Srbije uz kulturno – umetnički program obeležen je ovaj veliki datum iz istorije naroda Srbije. Dan ustanka naroda Srbije je bio državni praznik u Socijalističkoj Republici Srbiji i Republici Srbiji, koji se proslavljao 7. jula i obeležavao je godišnjicu oružane akcije Rađevačke partizanske čete Valjevskog partizanskog odreda, 7. jula 1941. godine u Beloj Crkvi, kod Krupnja. Praznik je zadržan i posle raspada SFR Jugoslavije i slavio se sve do 9. jula 2001. godine, kada je ukinut od strane buržoaske antinarodne vlasti koja se stidi antifašističke borbe srpskog naroda.
Pokušaji revizionista iz redova kvazi istoričara i pročetničke vlasti da omalovaže ovaj važan datum iz istorije srpskog naroda neće proći jer su jedini istinski borci protiv fašističkog okupatora bili samo borci Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije na čelu sa KPJ. Tog 07. jula 1941. godine, Žikica Jovanović Španac nije ubio nevine žandare već sluge okupatora koji su tog dana tukli nevin narod. Nažalost, u porti crkve koja se nalazi u neposrednoj blizini spomenika herojima Rađevačke partizanske čete, kler je podigao spomenike ubijenim izdajnicima čime je još jednom pokazao svoj antinarodni karakter.
Neprihvatljivo je i da predstavnici vlasti (Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja),na partizanskoj proslavi pozdravljaju prisutne pozdravom “Pomaže bog braćo i sestre” čime se jasno vidi koga sve akredituju da ih zastupa na ovako važnim događajima.
Komunisti Srbije su danas u Beloj Crkvi, bili jedina komunistička organizacija koja je prisustvovala obeležavanju Dana ustanka naroda Srbije.
Smrt fašizmu – sloboda narodu!