KOMUNISTI SRBIJE OBELEŽILI DAN BORCA

Dana 04. jula 2023. godine delegacija Komunista Srbije položila je venac na spomenik Poziv na ustanak.
Na sastanku proširenog Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije 4. jula 1941. godine u kući Ribnikara doneta je istorijska odluka o dizanju oružanog ustanka naroda Jugoslavije, protiv okupatora. To je bio znak za početak Narodnooslobodilačkog rata i narodne revolucije, čijim završetkom 1945. godine su narodi Jugoslavije pod vođstvom Komunističke partije Jugoslavije izveli zemlju na pobedonosni put izgradnje socijalizma.
Pored naše delegacije obeležavanju ovog velikog datuma iz istorije jugoslovenskih naroda, prisustvovale su i delegacije SUBNOR-A, Društva za istinu iz NOB-a, sekcija Šeste ličke i drugi.
Pročetnička vlast u Srbiji godinama ignoriše pobednike a afirmiše gubitnike i domaće izdajnike iz perioda Drugog svetskog rata što predstavlja sramotu za državu. Lažima i prikrivanjem istorijskih činjenica decenijama od kontrarevolucije do danas, obmanjuju i zaglupljuju narod, omladinu i radničku klasu svesni da njihov antinarodni režim može da sruši samo socijalistička revolucija.
Komunisti Srbije ostaće verni idejama za koje su se izborili članovi slavne KPJ sa Maršalom Titom na čelu.