KOMUNISTI SRBIJE OBELEŽILI DAN BORCA

Dana 04. jula 2022. godine delegacija partije Komunisti Srbije položila je venac na spomenik “Poziv na ustanak” ispred kuće Ribnikar, u kojoj su članovi Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije, 4. jula 1941. godine, održali sednicu na kojoj su doneli odluku o podizanju ustanka naroda Jugoslavije protiv okupatora. Ovaj dan se kasnije proslavljao kao Dan borca. Dan borca je najznačajniji datum u istoriji srpskog naroda i svih naroda Jugoslavije. Dan borca je za državni praznik proglašen 26. aprila 1956. godine i proslavljao se svake godine u čitavoj zemlji. Posle raspada SFR Jugoslavije, postao je državni praznik Savezne Republike Jugoslavije a ukinule su ga kontrarevolucionarne buržoaske vlasti 2001. godine.
Pored nas, vence su položili i predstavnici SUBNOR-A Savski venac, SUBNOR-A Srbije, Društvo za istinu o NOB-u i Jugoslaviji, SUBNOR Laćarak i predstavnici udruženja Šeste ličke brigade.
Prisutan je bio i poslednji živi narodni heroj u Srbiji Petar Matić Dule koji je duboko ušao u 103 godinu.
I pored svih pokušaja revizije istorije, ostaje nepobitna činjenica da su jedini istinski borci za slobodu bili samo partizani na čelu sa slavnom Komunističkom partijom Jugoslavije, za razliku od četnika koji su verno služili fašističkog okupatora.
Sramotno je da na obeležavanju ovog velikog datuma nije bilo nikog od predstavnika vlasti kao i onih bliskih režimu koji se ovog datuma sete samo u marketinške svrhe. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na obeležavanju godišnjice operacije Halijard kao baštenik poraženih snaga iz Drugog svetskog rata kojom su četnici pokušali da se iskupe za sve zločine nad srpskim i ostalim narodima Jugoslavije i da se iskupe zbog otvorene saradnje sa okupatorom. Ovaj minoran događaj u istoriji, u odnosu na slavne bitke Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, režimski reditelj Radoš Bajić pretvoriće u film od para poreskih obveznika Srbije.
Za to vreme muzej “4. Jul” devastiran je i prepušten zubu vremena. Zarastao je u korov a odnedavno su ispred njega postavljeni kontejneri za smeće koji koriste slučajno ili ne i iz rezidencije ambasade Nemačke koja se nalazi u neposrednoj blizini.
Sramota je da su Komunisti Srbije, kao jedina iskrena marksističko-lenjinistička organizacija u Srbiji, bili ujedno i jedina komunistička organizacija koja je položila venac na spomenik “Poziv na ustanak”.
Od svih koji se pozivaju na tradiciju KPJ samo su članovi partije Komunisti Srbije izašli da polože venac.
Ostali se pozivaju na to kad im zatreba za reklamiranje ili u toku predizbornih aktivnosti ako se poklope datumi.