KOMUNISTI SRBIJE OBELEŽILI DAN BORCA

Dana 4. Jula 2019. godine aktivisti partije Komunisti Srbije položili su cveće na spomenik Borcu, pored kuće Ribnikara, gde je pre 78 godina doneta odluka o podizanju ustanka protiv fašističkog okupatora i njegovih sluga.Odluku su doneli članovi Politbiroa CK KPJ i to: Josip Broz Tito,Aleksandar Ranković,Ivo Lola Ribar,Svetozar Vukmanović Tempo,Milovan Đilas i Sreten Žujović.Stražu ispred kuće su čuvali Vladimir Dedijer i porodica Ribnikar.Tom prilikom izdat je proglas CK KPJ narodima Jugoslavije o pozivu na ustanak koji je napisao Ivo Lola Ribar.Radnici,seljaci i građani Jugoslavije pozvani su na borbu protiv fašističkih ugnjetača i domaćih izdajnika a na čelo ustanka stalo je oko 12000 članova KPJ i preko 30000 članova SKOJ-a.Posle samo tri dana počeo je ustanak u Srbiji a ubrzo zatim duž cele Jugoslavije.Samo šest meseci kasnije formirana je Prva proleterska udarna brigada.Ustanak je ujedno bio i početak Socijalističke revolucije.

Današnja pročetnička podanička vlast i njihovi mediji koji su u službi krupnog kapitala nisu obeležili ni ove godine ovaj značajan datum iz naše istorije.

Polaganju venaca prisustvovali su pored aktivista partije Komunista Srbije članovi SKS,KP,SUBNOR Savski venac,sekcija Prve proleterske,Šeste Ličke i ostali poštovaoci NOB-a.