KOMUNISTI SRBIJE OBELEŽILI 20.GODINA OD NEOFAŠISTIČKE NATO AGRESIJE NA SR JUGOSLAVIJU

Svi vojno sposobni članovi Partije „Komunisti Srbije“ učestvovali su u odbrani zemlje od NATO fašista

Dana 24.03.2019.godine delegacija naše partije, zajedno sa aktivistima NKPJ, KP, kao i drugovima iz SRP Hrvatske, KP Grčke, KP Velike Britanije i ostalim progresivnim snagama položili su cveće i vence na spomen obeležje „Večna Vatra“ u Beogradu.

Nikada nećemo zaboraviti zločine koji su počinjeni u tih 78 dana besomučnog bombardovanja. Bili smo napadnuti od strane mnogostruko jačeg neprijatelja kojeg su sačinjavale 19 država NATO pakta predvođenih od strane SAD. Bilo je dana kad je njihova avijacija imala i po 500 naleta.  Poginulo je preko 2000 nevinih ljudi, a materijalna šteta se procenjuje na sumu od oko 100 milijardi dolara. Posledice NATO agresije osećamo i dan danas. Tokom agresije korišćena je municija sa osiromašenim uranijumom, koja jezabranjena Ženevskom konvecijom. Broj obolelih od malignih bolesti je u Srbiji i regionu povećan 2.5. Preko 200 000 naših građana učestvovalo je u ratu protiv NATO fašista, međutim oni najglasniji politički lideri nisu učestvovali u odbrani zemlje: Aleksandar Vučić, Vojislav Koštunica, Boris Tadić, Tomislav Nikolić, Zoran Đinđić, Ivica Dačić, Vojislav Šešelj, Vuk Drašković, Aleksandar Vulin, Velja Ilić i Mlađan Dinkić. Bilo je i pozitvnih primera među kojima su Nenad Čanak i Goran Svilanović koji su učestvovali u odrani naše zemlje.

Za ove zločine počinjene prema našem narodu niko nije odgovarao. Svedoci smo sramnog odnosa naše vlasti  i opozicije koji su obični podanici moćnika koji su nas bombardovali pre 20 godina.