DESNA SKRETANJA MEĐU KOMUNISTIMA

Dana 02. juna 2024. godine u Republici Srbiji održani su buržoaski lokalni izbori na kojima su glasači birali odbornike u gradovima i opštinama.
Karakterisali su ih strah vladajuće stranke i njenih satelita koji su na izbore izašli na jednoj listi kako bi se odbranili od tzv opozicije. Vladajuća SNS nastavila je sa praksom krađe glasova, pritiscima i ucenama na birače, duplim spiskovima, kupovinom glasova itd. Žalosno je i da je Socijalistička partija Srbije spala na najniže grane u istoriji, te se poput SRS utopila u vladajući SNS.
Što se takozvane opozicije tiče, na lokalne izbore izašla je očekivano razjedinjena i nesposobna za bilo kakav otpor vladajućoj kriminalnoj Srpskoj naprednoj stranci, izuzev u Nišu, Čačku i nekoliko opština u Beogradu.
Ono čime ćemo se posebno pozabaviti u ovom tekstu je učešće na izborima dve tzv komunističke organizacije koje su pristale na vazalne odnose i pristupile listama desničarskih organizacija.
,,Drugovi” iz Saveza komunista Srbije pristupili su listi “Mi glas iz naroda” koju vodi doktor Branimir Nestorović, desničar, nacionalista i ljubitelj naučne fantastike sa smešnim teorijama za ljubitelje teorija zavere i vanzemaljcima. U želji za foteljom, ,,drugovima” iz SKS-a nije bilo bitno da li nastupaju za kralja i otadžbinu.
Desno su skrenuli i drugovi iz NKPJ i SKOJ-a nastupajući na listi radikalskih satelita iz Ruske stranke u kojoj nema nijednog pripadnika ruske nacionalne manjine a diskutabilno je i koliko članova ove “stranke” govori ruski jezik. Da je produkt SNS, Ruska stranka je dokazala i time što je postala tas na vagi koji je omogućio pobedu vladajuće stranke u Nišu ( sa svojim jednim sumnjivo osvojenim mandatom bivšeg radikala).
Žalosno je da su se drugovi iz NKPJ, SKOJ-a i SKS-a stavili na raspolaganje desničarskim strankama iako su bili potpuno marginalizovani od istih, tako da većina biračkog tela nije ni znala da učestvuju na izborima.
Žalosno je i da su drugovi iz NKPJ i SKOJ-a iskoristili miting ispred Muzeja istorije Jugoslavije za promociju desničarske Ruske stranke iako je povod za taj miting bio protest zbog inicijative privremenog organa grada Beograda Aleksandra Šapića da se Titov grob izmesti iz Kuće Cveća kojom prilikom nisu položili ni cveće na njegov grob.
Naneta je velika šteta komunističkom pokretu u Srbiji jer je ovo prvi put u stogodišnjoj istoriji komunističkog pokreta na jugoslovenskom prostoru da su komunisti na izbornoj listi desničarskih partija.
Komunisti Srbije ostaju dosledni Lenjinovoj misli:
,,Nikakva potpora buržoaskoj vladi”
,,Bez buržoaskog uticaja na proletarijat “
Smrt fašizmu – sloboda narodu!
Živela Socijalistička republika Srbija!