DELEGACIJA KOMUNISTA SRBIJE NA SPOMEN KOMPLEKSU SREMSKI FRONT

Dana 12.04.2022. godine delegacija Komunista Srbije položila je venac na spomen obeležje poginulim borcima Jugoslovenske armije tokom operacija za proboj Sremskog fronta.
Obeležavanju 77 godine od proboja Sremskog fronta, prisustvovao je veliki broj delegacija sa prostora Jugoslavije, veliki broj organizacija SUBNOR-A, nekoliko škola iz Adaševaca i Šida, potomci poginulih boraca, pripadnici Vojske Srbije kao i ministarka za rad , zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.
Nažalost, aktuelnoj buržoaskoj vlasti upadne kost u grlo kada god treba spomenuti komuniste. Naša delegacija iako je uredno bila prijavljena, nije najavljena tokom samog protokola prilikom polaganja venaca. Postepeno se pokušava istisnuti iz sećanja da je slavna Komunistička partija Jugoslavije bila jedini organizator ustanka naroda i narodnosti Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata. Iz tog razloga sve što je komunističko za kontrarevolucionarne snage nije poželjno ni spominjati.
Komunisti Srbije nikada neće zaboraviti heroje, pripadnike Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije koji su dali svoje živote u završnim operacijama za oslobođenje zemlje. Tokom borbi na Sremskom frontu od 172 dana ukupno je poginulo preko 13.000 boraca Narodnooslobodilačke vojske (utvrđeno imenom i prezimenom), zatim 1.100 boraca Crvene armije, 623 borca Bugarske narodne armije i 163 borca brigade “Italija”.Gubici nemačkih i ustaških snaga bili su daleko veći i procenjuju se na 30.000 poginulih.
Slava palim partizanima i crvenoarmejcima!