BOJKOT BURŽOASKIH IZBORA

Na predstojećim opštim i lokalnim izborima radnička klasa i narod Srbije nemaju za koga da glasaju. Sve stranke koje učestvuju na izborima kao i predsednički kandidati, reprezentuju one snage koje su nakon kontrarevolucije i raspada SFRJ srušili sve ono što se gradilo skoro 50 godina. Iste stranke, isti političari na političkoj sceni su već 30 godina za koje vreme su opustošili sve fabrike i preduzeća a društvene institucije srozali na najniži nivo. Istovremeno uvećali su svoj kapital dok ih položaj radnika i naroda ne interesuje. Od predsedničkih kandidata i stranaka koje su se kandidovale ogromna većina je sa desnog spektra koji je uvek bio antiradnički i antinarodni.
Nijedan predsednički kandidat ne bi ispunjavao moralno političke kriterijume u SFRJ ni za predsednika mesne zajednice. Prevaranti i lažovi nisu mogli da budu ni predsednici mesnih zajednica.
Uočljivo je i da nema nijedne istinske levičarske stranke.
Nažalost, pojedine komunističke organizacije nastavljaju da manipulišu narodom i radničkom klasom. Već po ko zna koji put pompezno ističu svoju kandidaturu iako i sami svesni da ne mogu ispuniti uslove koje je postavila buržoazija. U stvarnosti nisu sposobni da skupe ni približan broj potpisa. Ove godine je doduše izostao performans ispred Republičke izborne komisije radi jeftinog prikupljanja poena. Na ovaj način nanose ogromnu štetu komunističkom pokretu u Srbiji a mnogim iskrenim komunistima i progresivnim ljudima daju lažnu nadu.
Komunisti Srbije podržavaju izbore samo kao afirmaciju komunističke ideje.
Komunisti Srbije kao i svake godine bojkotuju kapitalističke izbore ali bi podržali svaku antikapitalističku organizaciju koja bi se kandidovala na izborima.
Komunisti Srbije su isto tako svesni i uvek će se držati čvrstog Marksističko- Lenjinističkog stava da je oružana revolucija jedini način promene buržoaskog sistema pravednijim i humanijim socijalističkim uređenjem. U današnje vreme sve više se pokušava otupiti oštrica komunističkog stava o revoluciji zagovaranjem menjševičkog pristupa da je parlamentarnim putem moguće promeniti sistem.