80 ГОДИНА ОД ЗЛОЧИНА У РАЈКОВЦУ

Пре тачно 80 година, 23. маја 1943. године су четнички злочинци, највећи изроди српског народа, припадници тзв. Горске гарде којом је командовао ратни злочинац и крвник Никола Калабић, у селу Рајковцу заклали Даринку Радовић и њене две ћерке, 14-годишњу Станку и 18-годишњу Радмилу.
Ти “храбри синови српског народа” како их данас називају они који су много гори од њих, јер величају злочин и злочинце, су их заклали због тога што нису хтеле да одају где је сакривен рањени партизански борац. Пред мајком су прво заклали млађу Станку, затим Радмилу и на крају и саму Даринку.
Ова тужна годишњица је још тужнија због чињенице да су нељуди у судским одорама, судије Апелационог суда у Београду, потврдиле одлуку Вишег суда у Ваљеву о рехабилитацији ратног злочинца Николе Калабића. Сада, то слободно
можемо рећи, крв невиних жртава из Рајковца – Станке, Радмиле и Даринке, није више само на рукама непосредних извршилаца злочина и њиховог команданта Николе Калабића. Овом одлуком су том крвљу своје руке окрвавиле и судије из Вишег суда у Ваљеву и судије Апелационог суда у Београду. Они су “у име народа” злочинца ослободиле одговорности за почињене злочине, што значи да су и они саучесници у злочину.
Оно што имамо да кажемо је да није још све готово. Ово је тек прво полувреме.
Непобитна чињеница је да се друго полувреме приближава, а какав ће бити крајњи резултат, показаће време. Ми смо уверени да се никако неће свидети горе поменутима.
Никада нећемо заборавити злочине четничких бандита над невиним српским жртвама, као и над жртвама свих народа и народности Југославије.
СМРТ ФАШИЗМУ – СЛОБОДА НАРОДУ