77 ГОДИНА РАДНИЧКЕ ПАРТИЈЕ КОРЕЈЕ

Апсолутно поверење у Радничку партију Кореје

Радничка партија Кореје основана je 10. октобра 1945. године и била је непоколебљива у борби протин империјализма а до данашњих дана успела је да одбрани социјалистички систем упркос тешким изазовима са којима се суочавала.
Одмах након ослобођења Кореје од јапанске војне окупације (1905-1945), покренула је аграрну реформу у циљу остваривања вековне жеље корејских сељака за обрадом свог сопственог земљишта. Након тога, спровела је низ демократских одлука – усвајање закона о половима, равноправност за оснаживање жена и њихову еманципацију, проглашење закона о раду и осмочасовног радног времена и забрану дечијег рада, национализацију индустрије итд.
Такође је омогућила становништву бесплатан приступ медицинском лечењу и школовању.
Повољан систем универзалне бесплатне медицинске неге у земљи датира још из мрачних дана Корејског рата (1950-1953), када су сви људски и материјални ресурси морали бити мобилисани у борби за победу над освајачима. Њен образовни систем је прошао кроз неколико фаза развој са убрзањем социјалистичке изградње: универзално обавезно примарно образовање 1956. године када је земља била у јеку послератне обнове која је била прва те врсте на Истоку; опште обавезно средње образовање 1958. године; и универзално бесплатно образовање 1959. Сада је универзални 12-годишњи систем обавезног образовања широм земље. Пре четири деценије, Влада је једном заувек укинула порез.
Држећи промоцију благостања народа као врховни принцип којим се управља активностима, Радничка партија Кореје је усмеравала сталну бригу на стамбену изградњу. Само последњих година, влада је финансирала стамбене пројекте у улици Чангјон, Унха Улици научника, стамбени кварт научника Висонг, улицу Мирае научника и Риомионг Улицу, а станарима је бесплатно обезбедила све модерне станове.
Радничка партија Кореје је водила добронамерну политику чак и када су јој претиле империјалистичке снаге које су ДНР Кореји увеле оштре санкције и блокаде а земља је претрпела економске потешкоће. Под руководством Радничке партије Кореје људи су водили независан и креативан живот, дубоко свесни благостања у коме живе.
Крајем прошлог века земља је била суочена са најтежим искушењима икада, антисоцијалистичким маневрима империјалистичких снага и природним непогодама које су погодиле ДНР Кореју у  неколико узастопних година. Сасвим супротно предвиђањима западњака, нема антивладиних протеста ни друштвених немири у земљи. Тачније, јединство целог друштва око партије је постајало све чвршћа. Данас, подржавајући принцип да су људи на првом месту, партија предводи напоре да изгради моћну социјалистичку земљу у циљу остварења народних снова и идеала. Индустријски гиганти и истраживачки  институти играју пионирску улогу у овом националном покретању, бројна лака индустрија и фабрике су вратиле своју производњу на прави пут. Сва ова запажена достигнућа су незамислива без руководства партије. Из тог разлога, корејски народ има велико поверење у Радничку партију.