76 ГОДИНА РАДНИЧКЕ ПАРТИЈЕ КОРЕЈЕ

Радничка партија Кореје владајућа је партија у Демократској Народној Републици Кореји од првих дана свог оснивања (10. октобра 1945). 76-годишња историја РПК-а је историја принципа  у којима су људи на првом месту, период  међусобног поверења народа и партије. РПК се никада  није одвојила од народа, већ је увек напредовала и  у револуцији и у изградњи.  Оно на шта се ослањала од првих дана свог оснивања није било неколико појединачних званичника нити партија његових великих суседних земаља. У вртлогу историје она је веровала само људима, а они су јој били верне присталице, саветници и помоћници. Радничка партија Кореје прошла успешно кроз тешка искушења кроз историју због своје непоколебљиве снаге воље у свакој тешкој деценији које су одлучивале о победи или поразу у револуцији. Будући да  је народ  подржавао апсолутно и верно, ВПК је увек била непоколебљива у турбулентној светској политичкој ситуацији и водила је социјалистичку ствар путем победе у суочавању са невољама историје. Данас се РПК додатно јача и развија у партију која је са масама чинила интегралну целину под вођством свог председавајућег Ким Џонг Уна.

Подршка народа и поверење у Партију додатно је консолидовало РПК. У читавом периоду вођења револуције, кад год је покушавала да идентификује курс којим мора да иде и кад год би се суочила са тешким искушењима,  је људе и слушала њихово мишљење.

Велики нацрт изградње моћне социјалистичке земље откривен је на Осмом конгресу РПК-а одржаном у јануару 2021. Пошто је имала чврсто поверење у несаломљиву духовну снагу људи снажних у самопоуздању и саморазвоју, успела је да изабере начин изградње моћне нације са поверењем у победничку будућност.

И поред свих изазова које је Кореји наметнула империјалистичка Америка и нације сателити, Радничка партија Кореје је успешно градила свој социјалистички пут развоја и представља авангарду радних људи и народа Демократске Републике Кореје.

Свим члановима братске Радничке партије Кореје честитамо 76 годишњицу  оснивања.

Живела Радничка партија Кореје!

Живела Демократска Народна Република Кореја!