16 GODINA OD SMRTI STIPE ŠUVARA

Jedan od osnivača bratske SRP iz Hrvatske, Stipe Šuvar, umro je na današnji dan 2004.

Фотографија корисника Socijalistička radnička partija Hrvatske
Socijalistička radnička partija Hrvatske


Sjećanje na uspravnog čovjeka…

29. lipnja 2004. godine, umro je prvi predsjednik Socijalističke radničke partije i inicijator njenog osnivanja 1997. godine, prof. dr. Stipe Šuvar. Unatoč tadašnjoj političkoj atmosferi u Hrvatskoj u kojoj je izgledalo da je sam pojam socijalizma proskribiran, našla se skupina ljudi koji se nisu pomirili s postojećim stanjem.

Svi koji su ga poznavali ili radili sa Stipom Šuvarom, bilo u njegovim ranim danima kada je surađivao u „Studentskom listu“ i stručnim časopisima, kasnije na fakultetu i Sveučilišnom komitetu SKH i kasnije kada je vršio odgovorne partijske poslove i na nivou Jugoslavije, sjećaju se njegove lucidnosti, iznimne inteligencije i čvrstine u stavovima kojom je branio lijevu misao. Uz to je bio čovjek koji je izgarao na poslu, izvanredno produktivan znanstveni radnik i zanimljiv sugovornik..

Gubitkom Stipe Šuvara lijeva misao u Hrvatskoj pretrpjela je veliki gubitak. Njegova briga za radnika i pravedne odnose u društvu bila je i ostaje doprinos borbi njegovih istomišljenika u sadašnjosti i budućnosti. I zato nastavimo borbu koju je Stipe vodio, borbu za pravednije društvo! Dosljedno za socijalizam!

Vječna ti slava i hvala!