104 ГОДИНЕ ВЕЛИКЕ ОКТОБАРСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ

Седмог новембра 1917. године почела је Октобарска револуција, према грегоријанском календару који су усвојили Совјети након преузимања власти у Русији. Октобарска револуција позната и као Бољшевичка револуција или Руска социјалистичка револуција била је један од најважнијих догађаја у историји човечанства.
Након што су Маркс и Енгелс
формулисали теорију научног социјализма, Савез Совјетских Социјалистичких Република била је прва држава која је показала да су радне масе способне да контролишу производне снаге и да могу да организују нову државу у којој су радници као владајућа класа земље искористили своју диктатуру да сломе буржоаску класу. Док је Француска револуција служила подизању буржоазије као нове владајуће класе, бољшевичка револуција је служила да се радничким масама и Совјетима преда сва моћ контроле државног апарата и свргавања буржоазије.
Данас, 104 године након славне Октобарске револуције, она је светли пример за целу међународну радничку класу која намерава да се бори и ослободи до свог аутентичног ослобођења заснованог на марксистичко-лењинистичком учењу, као што су то учинили и Совјети. пре једног века.