Саопштење Коумиста Србије у Суботици

Комунисти Суботице од 19. до 20. априла радно обележавају 95 година од оснивања  Социјалистичке радничке партије Југославије (комуниста), касније КПЈ и СКЈ. У Србији и Суботици било је и биће истинских радничком интересу оданих бораца, комуниста.Komunisti_Subotice
Комунисти Србије  су поносни на чињеницу да су иницирали и две године координирали радом координационог одбора комунистичких и радничких партија са југословенских простора (слика лево), чије је седиште сада у Загребу под председавањем Социјалистичке радничке партије Хрватске.
DSCF0987Поводом 95. годишњице деловања комуниста у Суботици и Србији грађанима ће поделити књигу проф.др Славка Мркића “100 познатих о Титу”, на српском и мађарском језику.
Низом манифестација у овој години, понајпре перформансом и обележавањем празника рада и указивањем на трагичну незапосленост доказиваће да су одани и верни настављачи богате традиције радничког покрета у Суботици и околини, наводи се у саопштењу и додаје да нико не треба да сумња да ће комунисти Суботице својим радом и искуством деловати у правцу да наш град изађе из кризе, да не буде место туге и сиромашних грађана.
1-maj-rСве то неће бити брзо, али биће брже ако се мислећи и прогресивни Суботичани  удруже у тој борби, да се сада и овде обнови привреда, подржи култура и стваралаштво у свим сегментима живота и рада. У том циљу свим Суботичанима који славе Комунисти Суботице желе срећније и веселије ускршње празнике.
Комунисти Србије – ОК Суботица