САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Centar – Tito – Központ                                                                     Komunisti Srbije

Gradski odbor                                                                                     Gradski komitet

Subotica                                                                                              Subotica

 

Svim sredstvima javnog informisanja

Poštovana –i,

 

Ovim Vas obaveštavamo da će dana 25. maja 2015. godine u Kući cveća u Beogradu u 11.30 sati devetočlana delegacija Centra – Tito – Központ, Komunista Subotice i Pokreta IV Mini Jugoslavije, na grob Josipa Broza Tita položiti štafetu Subotičana koja se naziva “Drvo Jugoslavika III”.

Ova štafeta se polaže sa uverenjem da je u Subotici i Srbiji danas i sutra moguće primenjivati i razvijati civilizacijske tekovine socijalističke, samoupravne, Titove Jugoslavije, a naročito pravo na rad od koga se može pristojno živeti, komplementarnost ekonomskih resursa različitih delova Jugoslavije, skladne međunarodne odnose, solidarnost i nesvrstanu spoljnu politiku. Radujemo se što ćemo toga dana susresti mnogo prijatelja i vernih drugova –ca sa jugoslovenskih prostora i dogovarati zajedničke akcije u narednom periodu.

Istog dana predstavnici Muzeja istorije Jugoslavije u Beogradu uručiće našoj sugrađanki Bačić Katici zahvalnicu za plemeniti gest poklona muzeju svoje svečane bunjevačke narodne nošnje.

U prilogu Vam šaljemo dokument “Opis i podaci o štafeti iz Subotice 2015.”, kao i fotografiju štafete “Drvo Jugoslavika III”.

 

S poštovanjem,

Subotica, 24. maj 2015. godine                                      Centar – Tito – Központ

predsednik:

Posavčić Đuro

 

Komunisti Subotice

 

predsednik:

Jo Ištvan

Stafeta_Drvo Jugoslavika III_1

OPIS I PODACI O ŠTAFETI IZ SUBOTICE 2015.

Naziv:     “Drvo Jugoslavika III”

 Organizatori: UG Centar – Tito – Központ i UG “Komunisti Srbije” iz Subotice, Trg cara Jovana Nenada 15/II, tel. 024 555-695, e-mail: ok@komunistisubotice.org.rs

Ideja:      Povodom 70 godina pobede nad fašizmom truba je u stalnoj pripravnosti da pozove na borbu protiv novih oblika neofašizma, naročito onog u obliku nacional-šovinizma svih boja. Na jugoslovenskim prostorima trajno su ukorenjene civilizacijske vrednosti Titove samoupravne socijalističke Jugoslavije i one mogu obezbediti građanima ovih prostora dugoročni prosperitet. Imajući u vidu i poslednjih 25 godina poruka je: “Za to što truba predugo svira ‘falš’, ne krivite trubu nego trubača!”

Autor:     Bela Jenovai, amaterski umetnik iz Subotice.

Materijal: Štafeta “Drvo Jugoslavika III” izrađena je od gvožđa, varenjem i obojena bronzanim lakom.

Cilj:         Štafeta se nosi i polaže na grob Josipa Broza Tita u Kući cveća U Beogradu dana 25. maja 2015. godine u 11.30 sati. Odlukom organizatora i uz odobrenje autora, štafeta se ostavlja u tajno vlasništvo Muzeja istorije Jugoslavije u Beogradu.

S poštovanjem,

Subotica, 22. maj 2015. godine                                      Za organizatore štafete iz Subotice

  1. godine:

Jo Ištvan

Posavčić Đuro