ПРОТЕСНИ МИТИНГ ПОВОДОМ 1.МАЈА

IMG_20150501_082655Као и претходних година Комунисти Србије заједно са Новом Комунистичком партијом Југославије одржали су протесни митинг на Тргу Димитрија Туцовића у Београду, положили венце на споменик Димитрију Туцовићу једном од најистакнутијих бораца социјалистичког и радничког покрета Србије. На протесном митингу су говорили друг Александар Бањанац секретар НКПЈ и друг Ђенић секретар СКОЈ-а. У свом говору су истакли катастрофално стање у Србији у области привреде, социјалне политике и све веће угрожености радничких права и општег безнађа у земљи у свим областима живота. Истакли су неопходност класне солидарности са комунистичким и радничким партијама света посебно истичући кризна жаришта у свету као што су: Украјина, Блиски Исток и Латинска Америка у којима профашистичке снаге светског империјалистичког поретка угрожавају слободу и људска права малих народа.

 Протесном митингу је присуствовало око 150 људи, након кога су и неке партије псеудо-левице и корумпирани синдикати одглумили приврженост радничком покрету.

Поред тога Комунисти Србије су као и претходних година положили цвеће на спомен плочу оснивачима социјалистичке радничке партије Југослвавије (Комуниста) која је формирана крајем априла 1919.године.

КОМУНИСТИ СРБИЈЕ.