ЛИДЕР ДНР КОРЕЈЕ

Друг Ким Џонг Ун, председник Државних послова ДНРК, током петогодишњег мандата, извео је многе подухвате, као што су јачање партије и државе, онако како су то пре њега чинили председник Ким Ил Сунг (1912-1994) и генерал Ким Џонг Ил (1942-2011); непоколебљив је у спровођењу њихових планова и упутстава без имало скретања.

После смрти генерала Ким Џонг Ила 17. децембра 2011. године, друг Ким Џонг Ун прогласио је за крајњи програм РПК моделовање читавог друштва на кимилсунгизму-кимјонгилству и осветлио пут ка коначној победи револуционарне ствари Џучеа. Чинећи то, отворио је нову фазу у спровођењу разлога овековечења вођа и побринуо се да се историја великих вођа наставља читаву вечност.

Изнео је слоган „Велики другови Ким Ил Сунг и Ким Џонг Ил биће увек са нама!“ и осигурао да бронзане статуе генерала Ким Џонг Ила и мозаичне фреске на којима су приказани велике вође буду постављени на различитим местима у земљи.

Такође је организовао и водио рад на бољем уређењу Сунчеве палате Кумсусан и околине како и приличи светом месту Сунца.

У свом делу под називом Узрок успеха велике партије другова Ким Ил Сунга и Ким Џонг Ила  је увек победоносан, објаснио је да је РПК партија другова Ким Ил Сунга и Ким Џонг Ила , и да спровести револуционарни циљ Џуче-а под заставом кимилсунизма-кимјонгилства је историјска мисија и непоколебљива воља РПК-а.

Након подизања статуса земље на статус стратешке државе, напредовао је у новој стратешкој линији концентрисања свих напора за економску изградњу.

Он развија партију у моћну авангарду која напредује трунком идеологије и јединства. Оштрим увидом у моћ идеологије, чврсто се држао идеолошке теорије – дајући дефинитиван приоритет идеолошком раду – како су то расветљавале велике вође; он води све секторе и све јединице да своје проблеме решавају снагом идеологије.

Империјалисти се држе непријатељске политике и оштрих санкција против ДНРК у покушају да је изолују и угуше.  ДНРК остаје неометана, чврсто бранећи свој социјалистички систем и започиње процват изградње социјалистичке моћи. То је захваљујући идеолошком јединству читавог друштва, које се може назвати најјачим оружјем земље.

Ким Џонг Ун развија РПК у партију која одржава принцип првенствено за људе и улаже несебичне, велике напоре за њихове интересе. Сматрајући овај принцип својом првом и основном политичком доктрином, он формулише све линије и политике у складу са тежњама и захтевима људи;  никада не дозвољава било какво кршење њихових интереса. Он инсистира од званичника да постану истинске слуге народа, који залазе дубоко у масе, слушају њихова мишљења и предано раде за њих, подржавајући слоган „Све за људе и све ослањајући се на њих!“

Упркос најгорим искушењима са којима се земља суочавала у последњих неколико година, он је уздигао достојанство и војну снагу нације на највиши могући ниво и увео златни дан у све секторе националне економије, захваљујући моћи  и самосталном развојуу.

Дуж широке авеније коју је отворио, земља сада брзо напредује. Савремени камиони, трактори, возови у подземној железници, тролејбуси и трамваји производе се ослањањем на домаће ресурсе, а базе за узгој рибе и сточарства никле су широм земље, што је допринело побољшању животног стандарда људи.

Вођен Ким Џонг Уном, корејски народ  ће  постићи циљ изградње социјалистичке моћи.