КОМУНИСТИ СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЉИГА

4a

У организацији Општинског Комитета Комунисти Србије из Љига дана 10.09.2016.године свечано је обелжен Дан ослобођења Љига у Другом Светском рату. Председник Градског Комитета Београда  друг Дејан Јовановић у име ЦК КС одржао је пригодан говор, након чега су сви присутни  учествовали на свечаном ручку.

dejan

Другарице и другови,

У име ЦК Комунисти Србије честитам Дан ослобођења Љига од фашистичких окупатора и домаћих издајника. Такође користим прилику да вам пренесем честитке нашег председника Светозара Маркановића који није у могућности да лично присуствује овој манифестацији. Дан ослобођења Љига у Другом Светском рату је најзначајнији датум у историји овог краја и због фалсифиоквања историје морамо стално да подсећамо нарочито младе генерације да су једини антифашисти у Другом Светском рату били борци НОВ и ПОЈ са Маршалом Јосипом Брозом Титом на челу. Партизански покрет је уједно био и револуциноарни који је 1945. Довео до промене друштвено-политичког система из капиталистичког у социјалистичко, чиме су средства за производњу прешла у радничке руке, а земља у сељачке. Такође је 1945.године Југославија прешла из монархије у Републику и срамота је за Републику Србију да се тај датум, као и остали значајни датуми из Другог светског рата не обележавају. Очигледан је пример данашњи Дан Ослобођења Љига који се већ више од две деценије не обележава.

Данас су на целом Југословенском простору снаге контрареволуције које симпатишу и баштине поражене снаге у Другом Светском рату. У Србији се данас рехабилитују издајници и злочинци  као што су Дража Михиловић и Милан Недић. Сви ови фалисификати никада неће проћи, јер су историју исписале Партизанске јединице као победници у Другом Светском рату. У рату је погинуло 305 000 Партизана, који су били под вођством КП Југославије. Ми Комунисти Србије никада нећемо заборавити да је од тих 305 000 било 50 000 чланова КПЈ, 70 000 чланова СКОЈ-а и исто толико кандидата за Партију.

Грађани Љига још увек се добро сећају времена када су Комунисти били на власти како су се градиле и радиле фабрике у Љигу, како се развијала пољопривреда на селу, како су се млади бесплатно школовали и сви бесплатно лечили и како је живот из године у годину био све бољи.

Од контрареволуције деведесетих година, увођењем дивљег либералног капитализма извршена је невиђена пљачка друштвене имовине, уништене су фабрике, радници су остали без посла и завладало је опште сиромаштво.

 Ми Комунисти Србије као револуционарна марксистичко-лењинистичка партија чврсте Југословенске оријентације која се бори и против власти и опозиције поручује да je  једино решење за ову кризу поновни долазак Комуниста на власт.

3

ЖИВЕО ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЉИГА !

ЖИВЕЛИ КОМУНИСТИ СРБИЈЕ !