КОМУНИСТИ СРБИЈЕ И ОВЕ ГОДИНЕ УЧЕСТВОВАЛИ У ОБЕЛЕЖАВАЊУ 25.МАЈА ДАНА МЛАДОСТИ

31

Иако је Дан младости пао у радни дан, а биле су и лоше временске прилике, значајан број грађана са целе територије бивше СФРЈ, а нарочито из Београда посетили су Титов гроб и Музеј 25.мај. Поред Комуниста Србије учесници ове значајне манифестације били су и представници Комуминстичке Партије, НКПЈ и СКОЈ-а и СУБНОР-а.

 

Поред онога што је било афирмативно у обележањању дана младости-рођендана Друга Тита, доживели смо и неке зачуђујуће непријатности. Наиме, по налогу директрорке музеја 25.мај обезбеђење је забранило да се иде са заставама које симболизују СФРЈ и Комумистички покрет на Титов гроб?! Ко је налогодавац?

Комунисти Србије су на овој свечаности наступили организовано са преко четрдесет својих чланова. Имали су свој штанд са обележијима Партије и СФРЈ, поделили су преко 1000 примерака јубиларног десетога броја часописа Комунист, календара са слакама теоретичара Марксизма и Лењинизма: Маркса, Енгелса, Лењина, Стаљина и Тита. Испред Титовог гроба, пре полагања венца са петокраком који је положен на Титоб гроб и Сузе на гроб другарице Јованке Броз, прочитан је пригодан текст који гласи:

 

2 ПОЗДРАВ ВОЉЕНОМ ДРУГУ ТИТУ 2015

 Драги друже Тито,

   Поводом 70 годишњице победе над фашизмом желимо да ти одамо највећу захвалност и почаст као Врховном команданту НОВ и ПОЈ, вођи социјалистичке револуције и доживотном Председнику СФРЈ !

   Од како си нас напустио 1980 године па до данас, већина грађана некадашње СФРЈ, све јасније види колико је била велика и плодоносна улога твоје личности у изградњи некада једне од најлепших и најпросперитетнијих држава света.

   Поред огромних тешкоћа у којима већ три деценије живе сви наши народи и народности, има једна слабост за коју су крива садашња руководства бројних разједињених комунистичких и радничких партија на југословенском простору. Наиме, присутне су фракционашке борбе и узајамно оптуживање за грешке из прошлости. Последице су потпуно исчезавање утицаја комуниста на друштвене токове у свим новоствореним марионетским државицама без суверенитета.

   Сећамо се твог доласка на чело КПЈ 1937. године, када си упорношћу и снагом своје личности очистио КПЈ од фракционаша и штеточина, створио јединствену и монолитну Партију оспособљену да извршава велике историјске задатке.

Вољени друже Тито, нека ти је вечна слава и хвала !

Београд, 25.Маја.2015 године.     Комунисти Србије.