Информација о одржаном састанку Координационог одбора Kомунистичких и Радничких партија са простора Југославије одржаног у Загребу

У суботу 26. 3. 2016. године одржан је састанак координационог одбора комунистичких и радничких партија са простора Југославије. Састанку су присуствовали Комунисти Србије, Социјалистичка Радничка Партија Хрватске, Културно Политично Друштво Комунист из Словеније, Савез Комуниста Босне и Херцеговине, Југословенска Комунистичка Партија Црне Горе и Комунистичка Партија Македоније. Председавала је СРП Хрватске.

 Koordinacioni odbor

   На овом заседању, координациони одбор се дотакао неколико важних тема, међу којима су процена стања на југословенском простору и реалне могућности комуниста да утичу на политичке прилике. Једногласно је усвојена констатација да је утицај комуниста на друштвене токове у Југославији мали.

   Извршен је помак по питању израде програма координационог одбора, као и критеријума за пријем нових партија чланица, са чим у вези је прихваћено неколико конструктивних предлога Комуниста Србије. Такође, председавајућа СРПХ поднела је писмени извештај о раду Координационог одбора за време свог мандата и у последњој тачки дневног реда, предала улогу председавајућег Комунистичкој партији Македоније.

   Процена Комуниста Србије је да је ова седница била продуктивна, у мери у којој то данашње политичке прилике дозвољавају, у нади  да ће у блиској будућности Комунистичке и Радничке партије ојачати и имати већи утицај на стање у региону.

Комунисти Србије.