Док смо били другови живели смо као господа; а сад смо господа, а како живимо?!

slika

Поштовани грађани,

У Србији нема праве организоване радничке левице. Радници у нашој земљи су без икаквих права, сведени на позицију роба и надничара, уклоњени са политичке сцене. Синдикати у већини фабрика више не постоје или су сведени на продају разне робе. Дали су нам ХЛЕБА И ИГАРА и мисле да је то довољно.

Још давне 1889. године радници су се изборили за:

-8 сати рада

-8 сати разоноде

-8 сати одмора

Данас се о томе не прича! Радници данас нису довољно информисани о томе која су њихова права и колико вреди њихов рад. Плата није довољна ни за голи живот! Прековремени рад се подразумева и без икакве надокнаде је. Фабрике које су радници правили прелазе у руке привилеговане мањине која је глува и слепа за радничке потребе.

Сит гладном не верује!

   Да би Комунисти Србије наставили борбу за радничка права потребни сте нам ви! Ми, Комунисти Србије, боримо се за то да поново постанемо људи и да нам се врати све оно што су нам отели и распродали! Боримо се заједно против пљачкашке приватизације, против експлоатације радника сељака, за редовне плате, за откуп пољопривредних производа, за синдикате и задруге, за колективне уговоре, заштиту на раду итд. Желимо да млади имају посла, да наше фабрике раде и да се граде друге. Боримо се за бесплатно школовање и здравство, да млади добијају станове од својих предузећа, да се после 40 година рада не иде у гроб, већ у заслужену пензију од које се може достојанствено живети.

Грађани симпатизери, придружите нам се у тој борби, јер заједно смо јачи! Унапред хвала свим грађанима.

Комунисти Србије, комитет Љиг

Преседник М. Спасојевић