АПЕЛ КОМУНИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ ВЕНЕЦУЕЛЕ ЗА ПОДРШКУ

3-27-2015 10-08-04 PM

КОМУНИСТИЧКА ПАРТИЈА ВЕНЕЦУЕЛЕ

Политички Биро Централног Комитета

Одељењe за Међународну политику

 

Каракас, 24. Март 2015.

 

Драги другови,

U погледу “Извршног налога” потписаног од стране Председника Барака Хусеина Обаме 9.марта ове године, у коме непараведно проглашава Венецуелу као ” необичну и изузетну претњу националној безбедности и спољној политици САД”, Комунистичка партија Венецуеле (КПВ) ово оцењује као агресивни напад имплементиран од стране Америчког империјализма у оквиру њиховог агресивног напада на нашу земљу.

Ова изјава је врхунски, агресиван, милитаристички, ратоборан и пркосни одговор империјализма у одбрани својих лакеја у Венецуели. Такође је уоквирена у такатику развијеног империјализма у свом покушају да поново изгради хегемонију и геостратешку контролу над светом.

Комунистичка партија Венецуеле цени подршку и солидарност са Венецуеланским народом, КПВ и влада председника Николаса Мадура оцењују да се међународне снаге мира и прогреса изражавају кроз поруке и посете светских огранизација нашој земљи, као што је недавана посета више од 50 међународних делегата као део мисије солидраности промовисане од стране Светске Федерације Демократске омладине, Светског Мировног већа и Континенталне организације Латино-америчких и Карписких Студената.

Офанзива империјализма тек почиње стога позивамо међународнe снагe мира и напретка да покажу солидарност са Венецуелом и активно је испоље. У том смислу заједнички позив за Глобални Дан Акције у знак солидарности са Венецуелом за наредни 19. април који ће се одржати у различитим земљама, активирала је групу организација које су се придружиле Венецуели у њиховој солидарности и подршци.

Циљ ове манифестације ће бити да се пошаље јасна и снажна порука империјализму: Венецуела није сама и најбољи део света подржава и прати нас! Ова иницијатива је урамљена у оквир “Међународне и националне анти-империјалистичке офанзиве Комунистичке партије Венецуеле”. Другови, ми рачунамо на вашу подршку и активну солидарност. Шаљемо вам братски поздрав из домовине Боливара, где ће радничка класа и народ наставити да напредују ка изградњи социјалистичког друштва.

Братски поздрав.

ODGOVOR KS

Драги другови,

Најоштрије осуђујемо хегемонистичке и агресивне ставове председника САД господина Барака Обаме упућене Комунистичкој Партији Вененецуеле (КПВ) и слободарском Венецуеланском народу. Истовремено дајемо безрезервну подршку политичким оценама руководства КПВ поводом ставова у којима се оптужује КПВ за наводну агресивну политику према САД. Такви политички ставови господина Обаме су најбољи пример отворене агресивности и сарказма, у коме естаблишмент САД који данас представља носиоца неофашизма и неслободе покушава оптужити слободарске народе који су заправо жртве америчке империјалистичке политике која траје вековима.

Ми Комунисти Србије имамо безброј доказа шта је агресивна политика империјалистичких сила учинила за последњих неколико деценија на простору Југославије као и низу других поробљених народа.

Нама комунистима света остаје да наставимо упорну револуционарну борбу против сила зла користећи сва средства која нам стоје на располагању.

ЖИВЕЛА КОМУНИСТИЧКА ПАРТИЈА ВЕНЕЦУЕЛЕ!

ЖИВЕО МЕЂУНАРОДНИ КОМУНИСТИЧКИ И РАДНИЧКИ ПОКРЕТ!

КОМУНИСТИ СРБИЈЕ.