Чувари комунистичких идеја

Крупна буржоазија из неофашистичких евроатлантских држава и њихови поданици из марионетских режима све агресивније атакују на једину опасност по капитализам а то је комунистичка идеја, чинећи све да се та идеја маргинализује и компромитује.
„ Нема идеологије „ је већ годинама парола коју по налогу власника крупног капитала пласирају буржоаски политичари и теоретичари, због страха од реафирмације комунистичке идеје. После чувене реченице коју је изговорила и афирмисала Маргарет Тачер,   „ Неолиберализам нема алтернативу „ потплаћени политичари, филозофи и теоретичари свих врста, почели су агресивно да намећу тај став. Он се састоји у томе да је Америчко друштво достигло свој идеал и да сва друга друштва треба да се организују на исти такав начин. Пошто сада постоји задати модел друштва који треба само копирати, свака идеологија је изгубила свој смисао и ње више нема. Теоретичари буржоаске деснице иду тако далеко предвиђајући да ће на крају историје  друштво бити организовано као капиталистичко. Међутим крупни капиталисти из неофашистичких евроатлантских држава и њихови поданици из марионетских режима, међу којима је и српски, добро знају да је комунистичку идеју немогуће уништити па користе сва расположива средства да је маргинализују, деформишу, компромитују, банализују, фалсификују и преформулишу, пошто представља једину опасност по капиталистички систем.
Комунисти Србије као идејни и правни следбеници КПЈ и СКЈ имају обавезу да чувају, бране, унапређују и афирмишу комунистичку идеју. Данас је у Србији комунистички покрет од стране проимперијалистичких власти нападнут споља и изнутра док се у односу на комунистичку идеју користе исте пропагандне методе као у САД и ЕУ. Против свих ових напада Комунисти Србије боре се водећи рачуна о чистоти партије, доследно спроводећи идеје револуционарног марксизма-лењинизма, чврстом југословенском орјентацијом и никада не правећи компромисе са партијама деснице и псеудолевице. Без обзира на организационе, кадровске и материјалне тешкоће Комунисти Србије су у односу на комунистичку идеју у Србији „чувари ватре“ Партија се зато ни по коју цену не сме компромитовати. Као лењинисти КС подсећају на Лењинов став да је био противник коалиција али ако је то у интересу партије било потребно, онда су комунисти предводили коалицију не правећи никакве компромисе. Коалициони партнер је морао да направи компромис прихватајући безусловно комунистички програм. Само под таквим условима КС ће улазити у потенцијалне коалиције. Антокомунистичка хистерија у Србији је у пуном јеку. Поданичке власти у последње 24. године по налогу неофашистичких евроатлантских господара покушавају свим расположивим средствима да маргинализују комунистичку идеју. Колило је жалосно стање ума и недостатак критичке мисли код младих, видело се кроз аплауз који су студенти Мегатренда упутили председнику СПС-а и премијеру Ивици Дачићу, који је на крају свог предавања изјавио да су идеје Манифеста комунистичке партије најдоследније примењене у Европској Унији??!! Ко ли му је дао десетку из Марксизма? Не чуде нас ставови СПС-а легитимног следбеника СКС и Соц. Савеза. Наиме руководство СПС-а је било носиоц контрареволуције у Србији и за време њихове власти донети су буржоаски закони, укинуто самоуправљање, почела пљачка друштвене имовине, да ничу приватна предузећа, приватне банке, телевизије, универзитети, срушен споменик Титу а подигнут Дражи, поништене одлуке АВНОЈ-а и доведен тзв. престолонаследник итд. И поред свега наведеног постоје комунисти који сматрају да је то био социјализам?!? Истина је да је после СПС-а на власт дошао ДС који се разликује од СПС-а само по томе што су контрареволуцији дали снагу стампеда и много жешће и безобзирније пљачкали Србију.
Данас на српској политичкој сцени неокаљани стоје само комунисти који чувају и афирмишу комунистичку идеју. Комунистичка идеја била је нападана у прошлости, нападнута је данас и биће нападана у будућности. Врема је тешко али су комунисти пролазили кроз много веће тешкоће. У НОБ-у и социјалистичкој револуцији погинуло је 50000 комуниста, 70000 скојеваца и исто толико кандидата за партију. Комунисти Србије те жртве које су пале за рушење капитализма и победу над фашистима и домаћим издајницима никада неће заборавити и док постоје бориће се за остварење комунистичких идеја.
ДРАГАН ГАЋЕША