ТРИБИНА „ИСТИНОМ ПРОТИВ РЕВИЗИЈЕ ИСТОРИЈЕ”

У суботу 25.03.2023. године је у организацији партије Комунисти Србије, у конференцијској сали хотела „Шумадија” одржана антиревизионистичка трибина под називом „Истином против ревизије историје”. Трибина је била добро посећена, а њој су поред чланова наше партије присуствовали и представници организација које следе традиције Народноослободилачке борбе, као што су: СУБНОР,  Друштво за истину о НОБ-у, Партија радикалне левице, Удружење „20. децембар” из Вранића, организација Црвени. Трибини су присуствовали и заинтересовани грађани, с обзиром да је улаз био слободан за све који то желе.

Мотив за организацију трибине је био чињеница да се у задњих 30 година бескруполозно шире лажи о Народноослободилачком рату и улози Народноослободилачког покрета. У то су укључене много организације, институције и појединци, почев од државе, која је усвојила срамну одлуку о изједначавању Народноослободилачког покрета и четничких злочинаца и која кроз школске уџбенике шири лажи о наводној борби четника против окупатора. Не треба заборавити ни квази историчаре, као што су Бојан Димитријевић, Немања Девић, Чедомир Антић и Срђан Цветковић, потом самозване писце и публицисте, као што је Милослав Самарџић и сл. Ово су само неки од оних, чији списак је дуг, а који шире неистине, величајући злочиначку четничку организацију.

Пошто проф. др Младенко Цолић није могао да присуствује трибини, његов рад на тему „Ревизија историје Народноослободилачке борбе у Југославији свођењем Народноослободилачког покрета на покрет отпора, а Народноослободилачког рата на грађански рат” прочитао је друг Горан Каденић, заменик председника Удружења за истину о Народноослободилачкој борби. На тему „Сарадња четника са окупатором и четнички злочини над цивилним становништвом и члановима и симпатизерима Народноослободилачког покрета” говорио је друг Предраг Јовановић, организациони секретар наше партије. На тему „Фалсификовање историјских чињеница у Србији и методе борбе за истину” говорио је друг Дејан Јовановић, генерални секретар партије.

Након уводних излагања, учешће je узело и више учесника трибине, који су изнели своје виђење ревизије историје Другог светског рата у Србији, а које је било у потпуности сагласно са чињеницама изнетим у уводним излагањима. Посебну пажњу је привукло сведочење друга Владана Пантића о злочину четника, који су починили 20/21. децембра 1943 године у селу Вранићу, када су заклали 71 особу, од чега једанаесторо деце до 15 година.

Трибина је испунила свој циљ и још једном указала на сву погубnост фалсификовања историјских чињеница, којe у Србији траје већ 30 година.

СМРТ ФАШИСТИМА И ЊИХОВИМ СЛУГАМА – СЛОБОДА НАРОДУ!