ТЕРОР ФАШИСТА У УКРАЈИНИ


Указ председника Зеленског и одлука Савета за националну безбедност и одбрану да зауставе емитовање ТВ канала 112 Украјина, Вести 1 и ЗИК усвојени су да удовоље САД и под контролом су Вашингтона, а на основу санкција које је Бела кућа увела против појединаца, представља грубо кршење Устава Украјине, људских права и слобода. Ове санкције су против народа Украјине, чији је циљ сузбијање неслагања, њихово право на добијање поузданих и независних информација о стварном стању у земљи и сакривање злочина власти. Лидер Комунистичке партије Украјине Петро Симоненко поменуо је ово, оцењујући декрет Зеленског.

„Ово је наставак политике декомунизације, услед чега се уништава истина и фалсификује историја, веза међу генерацијама се прекида. Ово је курс ка делегитимизацији Украјине као суверене државе, укључујући најстрожу цензуру у информационој сфери, прогоном и терором над новинарима и свима онима који се не слажу са анти-популарном политиком марионетског режима олигарх-нациста у Украјини “, уверен је Петро Симоненко.

Према Петру Симоненку, декрет који је Зеленски потписао на основу одлуке НСДЦ, а који игра улогу политичког Гестапоа, нема никакве везе са заштитом националних интереса. „Под изговором америчких санкција против  грађана Украјине и„ безбедносне забринутости “ земље успоставља се новчана диктатура“, поменуо је Петро Симоненко. „Били смо сведоци како је Гама ТВ канал забрањен због речи истине, а најстарији у Украјини Радничка Газета који је истицао стварне проблеме и потребе радних људи је затворен. Како се прогони новинска агенција „Голос.уа“ због мојих честитки ветеранима поводом 75. годишњице победе совјетског народа над нацистичком Немачком “, подсетио је лидер Комунистичке партије Украјине.

Лидер Комунистичке партије Украјине нагласио је да су владајући режим и читав систем моћи, као резултат оружаног пуча у фебруару 2014. године, коначно банкротирали. Најновије одлуке режима Зеленског односиле су се на забрану истинитих информација усмерених на величање нацистичких злочинаца и Хитлерових саучесника, понижавање совјетских војника и радника  који су исковали велику победу, одбијање украјинских грађана да удовоље транснационалној фармаколошкој мафији и вакцинација против коронавируса за „мали удео“ оних лекови који су показали своју ефикасност, увођење неприступачних царина у позадини оскудних плата и пензија са вишемилионским приходима званичника – све је ово безусловни геноцид. Ово је злочин против народа Украјине, против садашњих и будућих генерација.

„Стога су диктатура и рат,„ пушке уместо путера “, физички и морални терор једини, како им се чини, начин сопственог спасења. Али ово је илузија. Чим стенд ап комичари из председничког кабинета одиграју представу постављену преко океана и униште остатке совјетске економске, културне и духовне баштине, и врате Украјину у стање „дивљег поља“, биће избачени као непотребни, попут политичког смећа “, рекао је Петро Симоненко.

Петро Симоненко је такође позвао све снаге украјинског друштва да покажу солидарност у борби за реч истине, а такође је апеловао на прогресивну светску заједницу коју су представљали представници левице и радничких партија у Европском парламенту, ПАЦЕ, и националне парламенте других држава да подрже украјински народ у праву на добијање поузданих и истинитих информација.