СРБИЈА СЕ ПРИКЉУЧИЛА ЧЕТВРТОМ РАЈХУ (ЕУ ) У ОСУДИ ЛЕГАЛНОСТИ ИЗБОРА У БЕЛОРУСИЈИ

Ненародна власт у Србији подржала је резолуцију четвртог рајха ( ЕУ ) у знак подршке реакционарним покушајима опозиције у Белорусији да свргну владу председника Александра Лукашенка. Прошле недеље покушаји НАТО-а да промени режим у Минску по украјинском сценарију застали су због масовног супростављања народа Белорусији у одбрани своје земље. Лукашенко, заокупљен масовним одласком својих присталица на скупове широм земље, рекао је Американцима да прво разреше своје проблеме. Што се тиче Француза, Лукашенко је на скупу у Минску рекао: „Ако Макрон жели да посредује у преговорима у Белорусији, ја ћу отићи у Француску да будем посредник између Жутих прслука и њега. ”  Руски министар спољних послова Сергеј Лавров на форуму младих у московском региону прошлог викенда је рекао “Они покушавају да цртају Белорусију према сопственом дизајну и нуде своје посредовање … наравно, нећемо бити против било какве одлуке коју белоруско руководство донесе у вези с дијалогом са њеним становништвом”.

Када Запад каже да ће посредовати у разрешењу ситуације у Белорусији, сетимо се како се посредовање водећих земаља ЕУ и САД завршило у Украјини у којој су показали тоталну неспособност а тешке последице још увек трају. Њихова тактика је да изазову нациналну катастрофу и потпуно уништавање индустрије, пољопривреде, образовања, здравства, да изазову масовно сиромаштво како би лакше претворили Белорусију у колонију. Наравно и да створе раздор између Русије и Белорусије. Белоруски народ мора сам да пронађе излаз из кризе. Не требају им никакви посредници који нису хтели да пошаљу своје посматраче на изборе на позив Белорусије.

Зашто је Србија морала да подржи резолуцију неофашистичке ЕУ и империјалистичких САД које по већ добро опробаном сценарију изазивају кризе и сукобе широм света( Украјина, Венецуела, Сирија, Либија, Југославија…). Јасно је да спољне снаге желе да изазову крвопролиће у Белорусији. Белоруски активисти подстичу немире из иностранства. Покушавајући да пребаци власт са председника, опозиција у Белорусији покушава да опонаша венецуелански сценарио. Али ситуација у Белорусији се стабилизује. Како је могуће да председник Србије, који изјављује да је Србија неутрална земља,дозволи себи да се меша у унутрашње ствари једне пријатељске земље и да стаје на страну империјалистичких земаља. Ова срамна одлука показује лицемерје власти у Србији. Такође и лицемерје неофашистичке ЕУ које сеогледа  у томе што нису реаговали на нерегуларне изборе који су недавно одржани у Србији.