СОЛИДАРНОСТ СА НЕМАЧКОМ КОМУНИСТИЧКОМ ПАРТИЈОМ-ДКП

Kомунисти Србије у потпуности подржавају другове  из наше братске Немачке комунистичке партије ДКП, те смо им поводом најновијег напада немачке буржоазије упутили писмо подршке.

Морамо признати да нисмо изненађени намером немачке буржоазије да спречи ДKП да изађе на биралишта као и покушајем  забране регистрације. Буржоазија је свуда иста. Прошли смо пре 12 година кроз исте забране такозваних ,,демократа” у Србији. Пуну деценију живимо и радимо у полуилегалним условима.

Пре скоро деведесет  година, 1933.  фашисти Трећег рајха забранили су рад Немачке комунистичке партије, хапсили и убијали њене чланове. Закон Аденауера је 1956. године такође забранио рад ДКП.  Данас, на жалост, ,,демократе” и ,,либерали”  Четвртог рајха  тзв. Европске Уније на перфиднији начин делују на истом задатку, бирократским средствима.  Према немачком закону, ускраћивање статуса партије,  покушај је да се ДКП одведе у финансијску пропаст.

Ово је још један од разних скандалозних чинова непријатеља радничке класе којим покушавају да упропасте прогресивне организације одузимајући им непрофитни статус.

Пружамо  пуну подршку ДКП за обнављање статуса легалне политичке партије и упозоравамо да је ово покушај да се криминализују и оклеветају левичарске снага широм света. То је такође део инструментализације пандемије Корона вируса од стране десничарских неолибералних влада да би се извршило смањење демократских и социјалних права.

Нама комунистима преостала је само једна опција, баш као што су говорили великани марксизма Маркс, Енгелс и Лењин, а то је оружана револуција као једини начин да се свргне буржоазија. Желимо  пуно успеха  братској  ДКП у  борби за статус .

Живео ДКП!

Живео пролетерски интернационализам!

Социјализам или варварство!