СНАГА ДЕМОКРАТСКЕ НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ KOРEJE

 

Пратећи догађаје одржане у част прославе 75. годишњице оснивања Радничке партије Кореје, која је привукла пажњу целог света, међународна заједница била је задивљена.

Упечатљиво је било видети колоне јединица, наоружања, служби и корпуса, колоне тенкова, самоходне топове различитих калибара и вишецевне ракетне бацаче. Али оно што је највише привукло пажњу света биле су колоне Стратешких снага; ИЦБМ-ови и друго најсавременије стратешко оружје, ношени на различитим врстама војних возила,који су учинили да људи поново осете велику војну способност земље.

То није била једина снага ДНРК коју су људи у свету осетили.Били су изненађени, због лажних клеветања светских империјалистичких центара, када су видели народ и учеснике параде, који су у сузама клицали и хорски узвикивали слоган: „ Бранимо Ким Џонг Уна по цену наших живота“, велико поштовање за њиховог вођу, поворке младих људи које су марширале са бакљама у рукама осветљавајући небо над Пјонгјангом одлучне да следе само Радничку партију Кореје и чаробне, непрестано променљиве сцене које је десетине хиљада ученика приказало у позадини великих и масовних гимнастиких и уметничких сцена и перформанса. Не могу се видети људи – млади и стари, мушкарци и жене – који обожавају свог вођу и тако ватрено подржавају само једну партију. Ово снажно јединство лидера, партије и народа је „посебно оружје“ ДНРК, које ниједна друга држава или било која друга партија, данас, не може имитирати или измислити.Захваљујући овој снази, Радничка партија Кореје је постигла победу и славу током последњих 75 година. Неустрашив због многобројних изазова и недаћа, корејски народ сада напредује јединим путем изградње моћне социјалистичке државе под мудрим вођством РПК.Свет је још једном схватио да нико не може провоцирати ДНРК и да ништа не може да угрози њен напредак.