СЛОБОДА ЗА ПАБЛА ХАСЕЛА

Шпанска држава је годинама прогањала и малтретирала друга Пабла Хасела, често га тужила, оптуживала и хапсила.
Оптужбе против њега укључују подстицање тероризма и добро познате „увреде круне“. Међутим, знамо да га држава гони због његовог рада као доследног комунисте, због његове подршке политичким затвореницима и због извештавања о систематском уништавању који трпе у шпанским затворима.
28 Јануара, Пабло Хасел је добио налог од Високог националног суда у којем се тражи да добровољно оде у затвор у наредних 10 дана. Једини злочин антифашисте Пабла је ништа друго него јавно пријављивање истинитих чињеница, попут огромне корупције у шпанској монархији, а посебно проневера краља Хуана Карлоса, као и фашистичка природа шпанске државе.
Правосуђе шпанске државе и даље се контролише истим породичним именима као и док је диктатор живео, а његове доминантне структуре су исте, с „демократским“ лаком, као на пример франкистички Суд за јавни поредак који је за један дан постао Национални виши суд.
Потера на Пабла Хасела још једном јасно показује труљење монархије која је у своје време била начин на који је франкистички режим користио опстанак франкизма и привилегије монополске буржоазије.
Шпанска држава, је део финансијске олигархије која широм света намеће своју диктатуру, има дубоку антидемократску, антикомунистичку, шовинистичку и криминалну суштину. Као што је Лењин говорио: „Политичка надградња ове нове економије, монополског капитализма (империјализам је монополски капитализам) је промена из демократије у политичку реакцију. И у спољној и у унутрашњој политици империјализам тежи ка кршењу демократије, ка реакцији. У том смислу империјализам је неспорно негација демократије уопште.”
Осуђујемо суштинску репресивну политику шпанске државе која директно указују на сарадњу социјалдемократије, која је данас инкарнирана као коалиција ПСОЕ-Унидас Подемос, која се не устручава да се прикаже као лево крило фашизма и био, јесте и биће саучесник у репресији, експлоатацији и фашизму.
Изражавамо своју апсолутну солидарност са другом Паблом Хаселом и његовом антифашистичком борбом, и осуђујемо терор који спроводи шпанска држава.
Солидарност са Паблом Хаселом!
Слобода и амнестија за све политичке затворенике!

Коментари

Коментаришете као Komunisti Srbije/ zvanicna stranica
 
Објавио/ла:

  · 22 h  ·

BITKA NA NERETVI
Narodnooslobodilačka bo