Отворено писмо градоначелнику Београда Синиши Малом

Поштовани,

Обрадовала нас је вест да је Скупштина града Београда донела одлуку да две улице у Београду добију називе по именима легендарних чланова Комунистичке партије Југославије, чувених шпанских бораца и команданата југословенских партизанских јединица, Коче Поповића и Пеке Дапчевића.

Надамо се да ова одлука представља само почетак процеса супротног оном који траје више од 20 година, у коме је испољавана мржња према истакнутим херојима НОБ и победницима Другог светског рата, а афирмисан издајнички и квислиншки четнички покрет који је, на срамоту српског народа, изједначен са партизанским покретом. Само као пример да подсетимо да ни ове године владајући режим није дозволио да се врати споменик Маршала Тита у Ужицу. Са друге стране, нашим властима не смета што већ 20 година у Србији постоји споменик, једини у Европи, ратном злочинцу, квислингу и издајнику Дражи Михаиловићу.

Пошто се приближава дан посете Председника Руске Федерације Владимиа Путина који не признаје ревизију и фалсификате Другог светског рата, а која је, на жалост, у Србији најдрастичније и најсрамније извршена, очекујемо од Председника Путина да челницима српске државе упути најоштрији протест, као што је то учинио пред целокупном српском јавношћу бивши председник Димитриј Медведев. Имена народних хероја из Другог светског рата су избрисана из назива градских улица, а имена совјетских маршала и генерала срамно и потценјивачки протерани из центра града, па стога и овим градским властима упућујемо

 ЗАХТЕВ

ДА СЕ ВРАТИ НАЗИВ „МАРШАЛА ТИТА“

УЛИЦИ ОД СЛАВИЈЕ ДО ТЕРАЗИЈА, КАО И ИМЕНА ДРУГИХ СЛАВНИХ ЈУГОСЛОВЕНСКИХ И СОВЈЕТСКИХ ХЕРОЈА ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА!

 У нади да ће наш захтев бити позитивно решен, примите наше поздраве и изразе уважавања.

 У Београду, 1. октобра 2014.
УДРУЖЕЊЕ КОМУНИСТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Председник

Светозар Маркановић