КРВАВИ ТЕРОР НА БЛИСКОМ ИСТОКУ

Осуђујемо експанзионистичку политику израелске владе која представља окупацију а чији напади имају за циљ насилно расељавање палестинског народа. Расистичко насиље над палестинским народом, про-мировним активистима, женама и децом, које Израелци покушавају насилно иселити из својих домова и насеља у источном Јерусалиму, нехумано је. Од прошле недеље, десетине Палестинаца рањено је у насилним нападима израелске полиције на насељенике. Ескалацијом сукоба више од 20 Палестинаца, од којих деветоро деце, умрло је у израелским ваздушним ударима на Газу. Забрињавајуће је да се напади неће овде зауставити.
Подсетимо и да је, док је израелска влада вакцинисала велики део становништва, врло мало Палестинаца који живе под опсадом у истој регији имало приступ вакцинама или лековима и они и даље пате од пандемије КОВИД-19 под изузетно тешким условима. Израелске власти затвориле су очи пред овом великом неједнакошћу и мирно гледале како Палестинци умиру од корона вируса иако се то могло спречити.
Упркос свим тим губицима, чињеница је да САД, које су највећа подршка Израелу и чија се амбасада и даље нелегално налази у Јерусалиму ( што је срамотно подржао и председник Србије Александар Вучић), масакр који је израелска влада спровела означава као „одбрану“, чиме је јасно показала да смелост иза бруталности насилника долази из неофашистичких САД. Империјализам покушава да уништи палестински народ.
Не чуди ни, да је, ,,Фејсбук” забранио службену страницу Либанске комунистичке партије због подршке борби палестинског народа против окупације „Фејсбук“ је јуче забранио службену страницу Либанске комунистичке партије под изговором кршења њених „стандарда заједнице“, тврдећи да објаве и вести које објављује страница подржавају терор и подстичу убијање. Ова одлука донесена је због пристрасности Фејсбука према ционистичкој агенди која делује да утиша све гласове противљења и подршке покрету отпора и палестинској побуни против окупације, те их класификује као терористичке. Либанска комунистичка партија је у непрекидној конфронтацији са окупацијом Палестине, ционизмом и империјализмом на све могуће начине, а медијски рат је само компонента ове конфронтације.
Партија Комунисти Србије, подржава вишедеценијски праведан отпор палестинског народа и њихове легитимне захтеве за независност и суверенитет.
Солидаришемо се и са Либанском комунистичком партијом.