КОМУНИСТИ СРБИЈЕ УЧЕСТВОВАЛИ У ОБЕЛЕЖАВАЊУ 20. ОКТОБРА ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА ОД ФАШИСТИЧИКИХ ОКУПАТОРА И ЊИХОВИХ САРАДНИКА

1aa

Као и претходних година Комунисти, Борци НОБ и други поштоваоци палих бораца НОБ и бораца славне Црвене Армије достојанствено су обележили један од најзначајнијих догађаја у новијој историји. Значај ослобођења Београда заузима најисткнутије место међу свим борбама које је водила НОВ и ПОЈ, због тога што симболизује коначну победу антифашистичке НОБ и социјалистичке револуције.

2Четрдесетпет година социјализма у Југославији што је омогућено победом социјалистичке револуције омогућено је стварање једне од најлепших и најпросперитетнијих земаља света-Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

Истини за вољу, Председник Републике Србије господин Томислав Николић положио је венац у име дражаве Србије, а било је још неколико акција од стране органа званичне власти и написа који су афирмативно проговорили о Дану Ослобођења Београда. И то је било све. Међутим, онај део обележавања овог величанственог датума из наше историје припада Комунистима, Борцима НОБ и свим поштоваоцима палих жртава за ослобођење Београда, али средства инфоримисања, као и претходних година нису обавестили јавност. Поставља се питање, да ли је тај игнорантски однос средстава информисања, случајан или намеран? Нама Комунистима је јасно да се ради о једном смишљеном настојању да се пониште и забораве сви догађаји из наше новије историје које су организовали и предводили Комунисти са Другом Титом на челу.

3

Онима који кривотворе историју неће поћи за руком да остваре своје прљаве намере. Антифашистичка народноослободилачка борба и социјалистичка револуција остаће као светионик новим генерацијама за сва времена.

КОМУНИСТИ СРБИЈЕ.