КОМУНИСТИ СРБИЈЕ НА ПРОТЕСТУ ПЕНЗИОНEРА

 

Дана 30.10.2018.године активисти Партије „Комунисти Србије“ учествовали су у протесту пензионера на тргу Маркса и Енгелса у Београду.

Наша партија је била једина комунистичка организација која је подржала оправдани протест представника најрањивијег дела нашег друштва. Протест је организован због четворогодишње пљачке пензионера од стране актуелне Вучићеве поданичке буржоаскe власти. Пљачкашкој власти није довољно што је сваком пензионеру у протеклих 4 године узела у просеку по 3000 евра, већ је донела и Закон којим је избрисана одредба о усклађивању пензија са растом трошкова живота. Такође овим законом је власт себи дала за право да на основу своје произвољне процене може смањивати и повећавати пензије. Оно што посебно смета је чињеница да актуелна власт, а  посебно Вучић овај Закон представљају „револуционарним“ решењем које пензије чини већим него икада. Вучић се лицемерно захваљује пензионерима на доприносу који су дали стабилизацији економије у Србији. Треба му поставити оправдано питање зашто није, као што је то случај и у западниим капиталистичким земљама, начин за стабилизацију економије потражио и у опорезивању тајкуна, страних банака и страних компанија које послују у Србији а код којих су радници у робовском положају.

Нажалост, у нашој земљи је невиђена медијска блокада и свако мишљење супротно од мишљења актуелне власти није доступно широким народним слојевима. Зато и значајан број пензионера верује у Вучићеве лажи и није спреман да се бори за своја стечена права. Овакво стање у земљи мора да се промени, а пензионери, као и остали напредни део друштва треба да се уједине око комунистичке идеје и да се доследно и упорно боре за оставаривање својих на силу одузетих права.

СМРТ ФАШИЗМУ-СЛОБОДА НАРОДУ!