Комунисти Србије дају безрезервну подршку масовном социјалном бунту грађана Босне и Херцеговине против ненародне власти

Почев од разбијања Социјалистичке Федеративне Републике Југославије па до данас, траје суноврат и агонија у којој живи убедљива већина грађана на читавом југословенском простору. Разлога за масовну социјалну побуну обесправљених и осиромашених, какава данас потреса ФБиХ, има јако много у свим новонасталим марионетским државицама. Са садашњим катастрофичним стањем у свим областима живота, а нарочито у привредној и социјалној сфери, могу бити задовољни само лопови, тајкуни и остали припадници нове капиталистичке класе, без обзира да ли припадају неком од модалитета деснице или социјалдемократске псеудолевице.

PODRSKA BIH

Комунисти Србије, НКПЈ, СКОЈ,… на скупу подршке социјалном бунту грађана БИХ испред амбасаде БИХ у Београду

Сви грађани са југословенског простора, који доминантно позитивно оцењују период СФРЈ, памте да је СР БиХ била третирана као Југославија у малом. Управо у БиХ су братство и јединство и југословенски патриотизам показали пуни смисао и снагу, како за време НОБ и социјалистичке револуције, тако и за време послератне обнове и социјалистичке изградње СФРЈ, као заједнице равноправних народа и анродности. Другим речима, братство и јединство и југословенски патриотизам су били темељ свих наших победа и позитивних достигнућа у недавној прошлости.

PODRSKA BIH2Није случајно што су спољни и унутрашњи непријатељи Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, користећи само негативно историјско наслеђе у односима међу народима и народностима у Југославији, организовали крвави братоубилачки рат, који је имао највеће негативне последице управо на тлу БиХ. Зато данас, када у ФБих имамо масовни социјални бунт, морамо учинити све да он што пре прерасте у општејугословенски социјални покрет. Да га одбранимо од свих покушаја владајућих олигархија у нјихових тајкуна, да се оправдано социјално незадовољство народа злоупотреби за остварење неких разбијачких политичких циљева, како би сачували своје политичке и економске позиције. Једини прави пут и начин да се то неби десило јесте борба за реафирмацију слободарских југословенских и социјалистичких идеја.

КОМУНИСТИ СРБИЈЕ